Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

21. 10. 2019. 12:49   >>  19:46 2

SKUPŠTINA CG

Neće raspravljati o radu ministra Pažina

Skupština Crne Gore neće raspravljati o radu, potpredsjednika Vlade za politički sistem i pravosuđe i ministra pravde Zorana Pažina.

Na zahtjev šest poslanika DPS, Interpelacija o radu Vlade za pretresanje pitanja o radu Zorana Pažina, koju je podnio DF, skinuta je sa dnevnog reda današnjeg Skupštinskog zasjedanja.

Prijedlog da se Interpelacija skine sa dnevnog reda obrazložila je poslanica DPS-a Marta Šćepanović, koja je kazala da Interpelacija nema jasno formulisano ni pitanje, ni obrazloženje podnošenja.

"Tu je postavljen set konstatacija, koje su po našoj ocjeni, upućene na ličnu diskreditaciju potpredsjednika Vlade, a samim tim i na Vladu u cjelini", poručila je Šćepanović.   

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da je DPS 80 dana ćutao o Interpelaciji, te da je na Kolegijumo postojala saglasnost da se na plenumu raspravlja o radu Zorana Pažina.

“Oni to traže jer će u sudaru sa argumentima DF-a ostati poniženi, jer teško je braniti ono što je radilo crnogorsko pravosuđe u protekle tri godine”, naveo je Đukanović.

Đukanović je poručio da vlast bježi od rasprave o radu ministra Pažina.

O bezbjednosti saobraćaja na putevima, zaštiti potrošača

Poslanici će raspravljati o predlozima zakona o izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, o komunalnoj djelatnosti, o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Na dnevnom redu sjednice je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja.

Tema rasprave biće izmjene i dopune Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno - istorijskog područja Kotor i godišnji izvještaji o radu Komisije za tržište kapitala i stanju na tržištu kapitala i Fonda za zaštitu depozita.

Poslanici će raspravljati o predlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Zakona o zaštiti potrošača.

Na dnevnom redu su i izbori i imenovanja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније