Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2013. 16:48   >>  16:48 3

PRIVREMENO

Živković ostaje na čelu "Herceg fest"

Odbornika u hercegnovskoj Skupštini i sveštenika, Špiro Živkovića ostaće na čelu JUK "Herceg fest", kao prelazno rješenju. Prije sedam dana je predložen, pa sa današnje novske Skupštine povučen prijedlog Odluke o organizovanju JUK "Herceg fest".

Obrazloženje NOVE je da je došlo samo do prelaznog rješenja na čelu te ustanove. To govori da je u vladajućoj koaliciji u Herceg Novom ipak došlo do nesaglasja oko izbora v.d. direktora, odbornika i sveštenika, Špira Živkovića, kao i poteza nelegalnog UO ustanove.

Osim toga iz Komisije za sprječavanje konfilikta interersa našem radiju su saopštili da je njegovim izborom prekršen Zakon o lokalnoj samoupravi u članu 91. jer su odbornik i direktor javne ustanove nespojive funkcije.

Bez obzira na povlačenje ove tačke dnevnog reda, Živković je za sada ostao na čelu "Herceg festa", kao prelazno rješenje.

Inače, hercegnovski odbornici niijesu prihvatili prijedlog Kluba odbornika DPS-a da se iz dnevnog reda današnje Skupštine povuku predlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut JU "Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković", kao i prijedlog Odluke o osnivanju "Parking servis" DOO Herceg-Novi.

U DPS-u su smatrali su da je prekršen Zakon o kulturi tokom donošenja Statuta JU "Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković", na šta je tri puta i urgentno ukazalo Ministarstvo kulture.

Zbog pokazanih sumnji u moguće nezakonite radnje u preduzeću "Parking servis", takođe su tražili i da se ta odluka skine s dnevnog reda.

Oba predloga su odbijena glasovima vladajuće koalicije, a tokom javnog izjašnjavanja vladajući su kazali i da nije prekršen poslovnik Skupštine opštine.

(radio Jadran)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније