Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

18. 10. 2019. 07:13 >> 07:13
12

POPOVIĆ O IZBORIMA

Nijesmo finansijski moćni za samostalan nastup

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Crne Gore (LPCG) Andrija Popović saopštio je da ta stranka nema finansijske moći da nastupi samostalno na narednim parlamentarnim izborima.

 

Popović je rekao da su otvoreni za koalicije sa subjektima koji prihvataju ključna načela Liberalne partije.

“Lično mislim da LPCG nema prevashodno finansijske moći za samostalan nastup na idućim parlamentarnim izborima. Za LPCG, koja je jedinstven primjer časnog i etičkog bavljenja politikom, bez učešća naših predstavnika u bilo kakvim aferama i skandalima, izborni finansijski cenzus od najmanje nekoliko stotina hiljada eura da bi se uopšte ušlo u izbornu parlamentarnutrku je nedostižan”, rekao je Popović.

Kako je naglasio, u Liberalnoj partiji za "prljav" i tajkunski novac nema i neće biti mjesta.

“Eventualni samostalan izlazak na naredne parlamentarne izbore uz najjeftinija moguća rješenja bi imalo za cilj dalju afirmaciju ukupnog crnogorskog, liberalnog, građanskog, odnosno državno-pravnog identiteta”, poručio je Popović.

Po njegovom sudu, koalicioni sporazum, predizborni sa DPS i postizborni sa ostalim članicama vladajuće koalicije, uglavnom se realizuje u zacrtanim prioritetnim ciljevima i programskim načelima.

“Problema ima, dinamički se kasni u nekim segmentima, ipak to nije još razlog za izlazak iz vladajuće koalicije. Liberalna partija je započela pripreme za parlamentarne izbore 2020. godinu. Značajnu ulogu u načinu našeg izlaska na njih bi mogli da odigraju evropski liberali ALDE čijaćemo punopravna članica vjerujem postati za nekoliko dana na kongresu u Atini. Svi budući koalicioni aranžmani su mogući sa partnerima koji prihvataju ključna programska načela crnogorskih liberala”, smatra Popović.

Ne treba nam prelazna vlada

Popović je rekao da je potpuno besmislen zahtjev dijela opozicije da se formira neka tehnička ili prelazna vlada uoči parlamentarnih izbora na jesen 2020. godine.

“To se ne događa u bilo kojoj demokratskoj državi svijeta, osim u situaciji kada je blokiran rad parlamenta ili Vlade, što kod nas nije slučaj, Velika greška je napravljena 2016. godine formiranjem tehničke vlade, istina u drugačijim političkim okolnostima. Vjerujem da se takva situacija ne može sada ponoviti”, ocijenio je Popović.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније