Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

16. 10. 2019. 15:58   >>  19:56 3

PRVOSTEPENA PRESUDA

Slučaj za pokušaj terorizma i dalje dijeli struku

Dešavanja na dan parlamentarnih izbora 2016. dobila su u maju ove godine sudski epilog. Prvostepenom presudom okrivljena su dva čelnika Demokratskog fronta, dva ruska državljanina i devet državljana Srbije, za terorizam u pokušaju na ukupno 67,5 godina zatvora.

 

Tri godine kasnije profesor Velimir Rakočević kaže da je pravosudni sistem bio na visini zadatka, a da je država pokazala da ovdje stanuje vladavina prava. 

"Ovo vrijeme pokazalo i konkretan slučaj da je CG kadra da odgovori i na najveće izazove i to je veoma važno za budućnost odnosno stabilnost države", kaže profesor Velimir Rakočević.

"Ono što je loše po mom sudu, jeste da nakon 3 godine mi nismo ni korak bliže, ne samo istini o tome šta se dešavalo nego prevazilaženju podjela koje su proizišle iz tog diogađaja. Onaj ko vjeruje da se tog dana spremao državni udar ostao je u tom uvjerenju", kaže advokat Dragan Šoć.

"Ja imam vjeru u crnogorski pravni sistem i apelujem na sve koji ce odlučivati u tim postupcima po žalbi okrivljenih ili možda po žalbi tužioca da sude isključivo na osnovu činjenica koje se nalaze u spisima predmeta", kaže advokat Zdravko Begović.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније