Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 10. 2019. 11:05 >> 11:04
1

DAJKOVIĆ SE OGLASIO

Smijenili me nedemokratski, dok sam bio van CG

Bivši generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković saopštio je da je prije dva dana sa te funkcije smijenjen "na nedemokratski način".

 

To je, kako je rekao, učinjeno "bez prava da se na organima partije makar pozdravim sa svojim dojučerašnjim kolegama, a kamoli da ih upoznam sa svojim stavom". 

"Činjenica da je kao argument za smjenu iskorišćeno 'statutarno pravo', ni u jednoj sekundi ne mijenja impresiju da je to učinjeno na bazi samovolje pojedinca, te da se o meni diskutovalo iza mojih leđa i to u momentu dok sam bio van Crne Gore, što ne priliči vrijednostima prave Crne Gore", rekao je Dajković.

Odluku je, kako kaže, "primio mirno, svjestan da svojim partijskim radom i zalaganjem nisam dao ni minimalnog povoda za istu".

"Iako je jednim potezom olovke pokušan da se obriše sav moj trud, rad, zalaganje, pa i hapšenja, suđenja i presude od strane režima koji su prožimali našu borbu za slobodnu Crnu Goru, iz pijeteta prema svemu što sam proživio sa svojim saborcima nekoliko prethodnih godina, a pogotovo iz poštovanja prema svetinji kakva je kumstvo, suzdržaću se bilo kakvih ostrašćenih komentara - pogotovo iznošenja pravog razloga moje smjene - jer to ne bi priličilo mom vaspitanju i dostojanstvu, uz čvrsto vjerovanje da će svako na kraju požnjeti ono što je posijao", rekao je Dajković.

Navodni razlozi za njegovu smjenu navedeni u, kako je rekao, "kontradiktornom saopštenju - u kom se poziva na opoziciono jedinstvo u trenutku dok se smjenjuje prvi saradnik u stranci - su logički i suštinski neutemeljeni, a i nadasve - neistiniti".

"Naime, saopštiti da sam ja smijenjen zbog 'nepremostivog gubitka ličnog i profesionalnog povjerenja' bi imalo smisla da smo ja i onaj koji me smjenjuje bili u ljubavnoj vezi u nekom lošem holivudskom filmu, pa se rastajemo zbog presahle ljubavi", objašnjava Dajković.

Stoga smatra da je riječ "o isključivo ličnim, a ne partijskim ili političkim razlozima, poput kršenja statuta, programskih načela, izdaje ideje, saradnje sa vladajućom partijom, nerada"...

On poručuje da u punom kapacitetu ostaje na putu "beskompromisne borbe za neophodne političke promjene u Crnoj Gori".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније