Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

15. 10. 2019. 15:42 >> 20:06
2

PRAVNICI UPOZORAVAJU

Pravosuđe u pat poziciji

Nakon Vrhovnog državnog tužilaštva, koje je u VD stanju, u perspektivi bi, kako su prenijeli pojedini mediji, sličnu sudbinu mogao da doživi i Ustavni sud zbog odlaska dvoje sudija u penziju. Međutim iz te institucije kažu da nema osnova za zabrinutost, te da sudije idu u penziju 2021. Ipak, s obzirom na nepostojanje dvotrećinske večine za izbor članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, sagovornici TVCG ocjenjuju da VD stanje u pravosuđu može da dovede cijeli sistem u pat poziciju. Iz Udruženja pravnika i Advokatske komore apeluju da struka bude iznad politike.

Istog su mišljenja i u advokatskoj komori.

Apeluju da te pozicije popune samo vrunski profesionalci koje će predložiti struka, a kojima će i vlast i opozicija dati priliku da pokažu koliko znaju i mogu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније