Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio. O.Z. ]

14. 10. 2019. 17:59   >>  18:04 3

PAŽIN OCIJENIO

EU nije adekvatno zabilježila napredak Crne Gore

Evropska unije (EU) nije adekvatno zabilježila napredak koji je Crna Gora ostvarila u integracionom procesu u protekloj godini, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Pažin se danas u Strazburu, gdje je prisustvovao konferenciji ministara pravde Savjeta Evrope, susreo sa državnim sekretarom u Ministarstvu pravde Njemačke Kristijanom Langeom.

Pažin se, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio njemačkoj vladi na svestranoj partnerskoj podršci i dobroj saradnji na svim političkim i ekspertskim nivoima, ocijenjujući da je Njemačka jedna od država članica Evropske unije (EU) koja pruža najkonkretniju podršku snaženju vladavine prava i evropskom putu Crne Gore.

Iako razumije okolnost da se EU trenutno suočava sa značajnim unutrašnjim pitanjima, Pažin je ukazao da Unija nije adekvatno zabilježila napredak koji je Crna Gora ostvarila u integracionom procesu u protekloj godini.

„Crna Gora očekuje da uskoro budu otvoreni pregovori i u jedinom preostalom pregovaračkom poglavlju posvećenom konkurenciji, i da što prije otpočne rad na utvrđivanju mjerila za zatvaranje pregovora u pregovaračkim poglavljima 23 i 24“, naglasio je on.

Pažin je na konferenciji „Pravda u Evropi, suočavanje sa izazovima digitalne tehnologije“, apostrofirao važnost potrebe razvoja pravosuđa kroz pravovremeno uvođenje informaciono komunikacionih platformi koje će omogućiti brži pristup pravdu građanima i privredi.

„Primjena savremenih informacionih tehnologija od velikog je značaja za jednak pristup pravdi i izgradnju pravičnog, transparentnog, efikasnog i odgovornog pravosuđa“, rekao je Pažin.

On je istakao da je reforma pravosuđa u Crnoj Gori prioritet.

Pažin je rekao da očekuje da će crnogorske institucije iz oblasti pravosuđa primjenom savremenih informacionih tehnologija unaprijediti efikasnost rada u pogledu pristupa pravdi, pružanja usluga građanima i institucijama, kao i saradnje sa drugim pravosudnim sistemima i međunarodnim organizacijama.

Pažin je naveo da je zadovoljan da je angažovanjem njemačkog eksperta u Ministarstvu pravde Crne Gore, u svojstvu specijalnog savjetnika ministra pravde, uspješno realizovan dogovor premijera Duška Markovića i kancelarke Angele Merkel.

Angažovanje njemačkog eksperta, kako je ocijenio, doprinijeće realizaciji konkretnih reformskih aktivnosti u oblasti pravosuđa.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније