Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

13. 10. 2019. 12:40 >> 12:39
2

KNEŽEVIĆ PORUČIO

DF ne odustaje od ustavnih promjena

Demokratski front (DF) neće odustati od ustavnih promjena ni po koju cijenu i nema namjeru da sa bilo kim o tome prvi počne pregovore, poručio je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević.

On je, u intervjuu agenciji MINA, kazao da je DF predstavljajući predlog ustavnih izmjena i dopuna jasno saopštio da su otvoreni za pregovore.

"Dva dana nakon toga uslijedila je skandalozno kriminalna presuda Željke Jovović koju je izrekla poslanicima DF-a za djelo koje se ne može okvalifikovati ni kao prekršaj“, kazao je Knežević.

On je ocijenio da je na taj način Demokratska partija socijalista (DPS), preko korumpiranog i kontrolisanog sudstva, željela da izvrši pritisak na DF da bi odustao od ustavnih promjena i vratili se u radnu grupu.

Kako je kazao, DF ne samo što se nije vratio u radnu grupu, nego je i trajno napustio.

„Od ustavnih promjena nećemo odustati po cijenu da čitavom poslaničkom klubu odrede stavljanje u zatvor i to bez skidanja imuniteta. DF nema namjeru da sa bilo kim prvi otpočinje pregovore, svi politički subjekti su upoznati sa našim predlogom ustavnih promjena, i sigurno da nećemo nikog moliti da bude učesnik pregovora za ostvarenje elementarnih ljudskih prava i sloboda“, poručio je Knežević.

On je kazao da su predstavnici DPS-a, Demokrata, Socijademokratske partije i poslanik Neđeljko Rudović zajedno konstatovali da u radnoj grupi i u Skupštini, i bez DF-a, postoje dvije trećine za donošenje odluka i izglasavanje izbornih zakona.

"I ja se slažem s njihovim ocjenom. Nemam namjeru bilo što posebno komentarisati, jer je svakom u Crnoj Gori jasno o čemu se radi. Zato ću ih ostaviti da se na miru dogovaraju i usaglašavaju do posljednje tačke i zapete, ali s nemjerljivim osjećajem ponosa i zadovoljstva, jer je vrijeme pokazalo da je DF za sve bio u pravu“, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, pitanje tehničke vlade treba postaviti onim opozicionim partijama koje se trenutno dogovaraju sa DPS-om u radnoj grupi.

Nekim je prioritet saradnja i dogovor s DPS-om

On je podsjetio da su u septembru jedni izjavili i „zakleli“ da neće učestvovati u radu radne grupe ako ne bude jasno precizirano formiranje tehničke vlade.

„Drugi su odmah potom izjavili da nema niti će biti tehničke vlade, i kao što vidimo bili u pravu, dok radna grupa i dalje radi. Zaključak se nameće sam od sebe, i svaki dalji komentar je suvišan“, rekao je Knežević.

On smatra da je jedinstvo kompletne opozicije nemoguće dok god jednom dijelu opozicije prioritet bude saradnja i dogovor s DPS-om, a ne njegovo rušenje.

„I zato je bolje biti iskren sa građanima nego ih hraniti iluzijama. DF nikad nije imao namjeru da se takmiči s opozicijom, niti nam je bio cilj da budemo najjači opozicioni subjekt“, kazao je Knežević.

On je ponovio da je uslov DF-a poznat: izbor predsjednika Vrhovnog suda sa dvotrećinskom podrškom u Skupštini, ostavke i procesuiranje svih korumpiranih sudija i tužilaca, i opšti reizbor svih sudija i tužilaca.

„Sve drugo je šminkanje mrtvaca koji je odavno u fazi raspadanja“, kazao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније