Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2019. 19:50 >> 19:49
6

REAGOVANJE DF-A

Zabrana ulaska Terziću novi antisrpski potez režima

Današnja zabrana ulaska u Crnu Goru predsjedniku FK Crvena Zvezda Zvezdana Terzića klasična je provokacija i još jedan nedvosmislen antisrpski potez režima u Podgorici, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF).

"Samo dva dana ranije, albanski ekstremisti iz južne srpske pokrajine spriječili su FK Crvenu Zvezdu da odigra utakmicu sa Trepčom. Nema sumnje da su ova dva događaja snažno povezana, da se radi o smišljenoj akciji, da su motivi i jednih i drugih isti", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni ocjnejuju da se mržnja prema srpskom narodu nalazi u temeljima i jedne i druge politike, a crnogorski režim, kako su kazali, se pravi većim Albancima od samih Albanaca.

"Ovakvim prljavim potezima vlast u Podgorici želi i da se dodvori Aljbinu Kurtiju i da mu pošalje poruku da će i njemu služiti kao što su služili Tačiju i Haradinaju", kazali su iz DF-a.

Jasno je, kažu, da se ovim želi izazvati animozitet prema Crvenoj Zvezdi i Partizanu, za koje, kako su kazali, navija osamdeset odsto Crne Gore.

"Takav režim, prepun kompleksa, pokušava silom i falsifikatima da izgradi nekakav crnogorski državni identitet, i to radi na mržnji prema svemu srpskom, od crkve, jezika, srpskih političara u Crnoj Gori do sportskih klubova, književnika, istoričara", navodi se u saopštenju.

Ovoj zemlji je, ističu, pod hitno potrebna patriotska vlast koja će zaustaviti njeno ponižavanje.

"A posebno naum marionetske vlasti da našim protivnicima preda djelove teritorije, od Čakora do Prevlake", zaključuje se u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније