Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 10. 2019. 13:53   >>  13:53 9

KURTI

Razgraničenje CG i Kosova nije zatvoreno pitanje

Lider pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti, koji je pobjednik nedavno održanih kosovskih izbora, poručio je da razgraničenje sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje.

 

Kurti je, kako prenosi portal Malesia.me, za Televiziju Klan rekao da je potrebno formirati zajedničko radno tijelo, koje će, navodi on, ispraviti razgraničenje, što je predviđeno sporazumom koji su u Podgorici 2018. godine potpisali tadašnji crnogorski predsjednik Filip Vujanović i Kosova Hašim Tači.

Po ovom pitanju, kao i u vezi puta Dečani-Plav, rekao je on, uspostaviće se direktan dijalog sa zvaničnom Podgoricom.

Podsjećamo, funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj ocijenio je da pobjeda Kurtija na izborima na Kosovu neće uticati na odnose Crne Gore i Kosova.

"Što se tiče razgraničenja, veoma je važno podsjetiti da su parlamenti i jedne i druge države ratifikovali sporazume o razgraničenju. Mislim da neće nova vlast više pokrenuti to pitanje, jer ono što je ratifikovano je dobro, ne samo za jednu ili drugu državu, nego je novi prilog regionalnoj stabilnosti", kazao je Gegaj za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније