Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 10. 2019. 10:05 >> 10:03
4

NIKOLIĆ

Zakonom će regulisati izvještavanje u izbornoj kampanji

Radna grupa koja je analizirala i radila pripremu prednacrta pojedinih medijskih zakona sa akademskom zajednicom, nevladinim sektorom i dijelom opozicije, dogovorila je da se formira novo zakonsko rješenje kojim će se regulisati praćenje i izvještavanje o političkim subjektima za vrijeme izbornih kampanja, saopštio je poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

"Radna grupa se rukovodila opredjeljenjem da svim političkim subjektima treba obezbijediti jednake šanse, bez obzira na njihovu političku snagu, a da mediji, sa druge strane, imaju obavezu profesionalnog izvještavanja", naveo je Nikolić.

On kaže da to podrazumijeva formiranje posebnog odbora za praćenje i realizaciju toog zakonskog rješenja.

Na taj način, u Odboru za praćenje bi bili zastupljeni, pored poslanika, i nevladin sektor, akademska zajednica ali i predstavnici medijske zajednice.

"Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva imao bi poslednju riječ kada se radi o medijskim zakonima i o zakonu o javnom servisu", naveo je on.

Zakoni, čiji je kreator Ministarstvo kulture kao resorni organ koji predlaže zakonska rješenja, trenutno su na trećem čitanju kod eksperata u Venecijanskoj komisiji u Savjetu Evrope.

"Dogovorili smo se takođe da nam ostaje obaveza da budemo strpljivi do poslednjeg trenutka u odnosu na potencijalnu kooperativnost naših kolega iz opozicije i da potencijalno ne upadnemo u zamku da možda zbog loše namjere ili objekivnog nesnalaženja uđemo u zonu da ne završimo reformske zakone na vrijeme", naveo je Nikolić.

Poslanik DPS-a je istakao da je sada loptica u dvorištu opozicije.

"Ukoliko opozicione kolege ne budu željele da podijele odgovornost sa nama, bićemo prinuđeni svakako da u saradnji sa nevladinim sektorom, akademskom zajednicom i međunarodnim ekspertima samoinicijativno predložimo ova reformska rješenja", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније