Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2019. 18:01 >> 19:01

ĐUKANOVIĆ SA TALAKVADZEOM

Otvaranje konzulata za snažnije odnose sa Gruzijom

Podsticaj daljem snaženju odnosa Crne Gore i Gruzije biće posjeta predsjednika Mila Đukanovića Tbilisiju, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima. To je ocijenjeno na sastanku crnogorskog predsjednika i Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

"Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje", saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Predsjednik Parlamenta Gruzije, kako se navodi, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod. Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније