Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

09. 10. 2019. 12:42   >>  12:40

DEMOKRATE

"Primjer smo domaćinskog poslovanja"

Najnoviji Izvještaj DRI i terenska kontrola potvrdili su da je Demokratska Crna Gora svaki euro u finansijskom poslovanju pribavila u skladu sa zakonom, kao i da nije nesavjesnog ili nedomaćinskog trošenja novca, saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Demokratske Crne Gore, uz negativno mišljenje na reviziju pravilnosti, za prošlu godinu.

Kažu da je izvještaj DRI potvrdio das u Demokrate jedina partija u Crnoj Gori koja nema blagajnu i ne posluje gotovim novcem, već isključivo preko računa.

“Sve poreske obaveze izmirujemo redovno i da je naše poslovanje primjer domaćinskog poslovanja. Drago nam je što je ova potvrda stigla nakon detaljne, 100% revizije, pregledanog svakog dokumenta, imajući u vidu mnoge podvale, obmane i neistine koje su plasirane u prethodnom period”, poručuju Demokrate.

Kažu i da je nekoliko primjedbi, koje su naznačene u Izvještaju DRI, tehničke prirode i dominantno su posljedica otvorenog rata koji se već duži vremenski period vodi između Državne revizorske institucije i Agencije za sprječavanje korupcije

“Nadamo se da će se konačno završiti višegodišnji rat između DRI-a i ASK-a koji se prelama preko leđa političkih subjekata, da ćemo dobiti novi Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji će konačno onemogućiti proizvoljna tumačenja i preciznim normiranjem spornih pitanja razriješiti probleme koji se javljaju, uvažavajući praksu i relanost u mogućnosti primjene”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније