Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

08. 10. 2019. 19:19 >> 19:18

SNP

Izbor Stankovića pokazao dubinu krize pravosudnog sistema

Izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca pokazao je svu dubinu krize u kojoj se nalazi pravosudni sistem Crne Gore, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije.

Oni su ukazali da ni objavljena komunikacija Duška Kneževića i Stankovićevog dojučerašnjeg čovjeka od povjerenja, sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, nije bila dovoljna da ubijedi članove Tužilačkog savjeta da uskrate podršku prvom čovjeku crnogorskog pravosuđa.

„Nadali smo se da će Stanković imati dovoljno hrabrosti i digniteta da sam podnese ostavku i na taj način skine ljagu sa svog imena i sa funkcije koju pokriva, ali se to nije desilo. Umjesto toga, Tužilački savjet je, kao apsolutno podanički aparat, na sebe preuzeo odgovornost za afere koje mjesecima unazad potresaju našu državu“, kazali su iz SNP-a.

Oni su rekli da najave nekih članova Tužilačkog savjeta da će preispitati podršku Stankoviću ukoliko se u roku od tri mjeseca dokaže da je bio umiješan u korupcionaške afere ne daju mnogo nade da će se pomenuta situacija razriješiti na valjan način.

„Tako smo, pored neustavno izabrane predsjednice Vrhovnog suda, sada dobili i vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca opterećenog kriminalnim hipotekama, a ovakvo stanje će se vjerovatno produžiti u nedogled, odnosno do onog trenutka kada DPS-u bude odgovaralo da se isto promijeni“, naveli su iz SNP-a.

Do tada će, smatraju, građani države koja je prva na listi čekanja za prijem u EU trpjeti posledice neodgovornog i neozbiljnog djelovanja čelnika vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније