Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z ]

08. 10. 2019. 15:47   >>  15:46

DEMOKRATE ISTIČU

Kad su sjekli čeprese nije bilo ni Janovića ni Vlade

Današnje pojavljivanje zvaničnika Vlade i ministra Nikole Janovića na platou ispred Gimnazije, na mjestu posječenih čempresa može se okarakterisati na dva načina, saoštio je odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković.

"Prvo, ovo je potvrda apsolutne kapitulacije Vlade, ministarstava, ministara, Uprave javnih radova, Opštine Bar i ostalih, pred građanima i opravdanim pritiskom javnosti. I drugo, potvrda da današnja vlast i njeni zvaničnici nemaju ni malo stida i da im uopšte nije problem da se danas, nakon više od 8 mjeseci od brutalnog uništavanja parka i sječe čempresa, na licemjeran način pojave na istom mjestu kako bi stekli jeftini marketinški poen odnosno zasadili nove čemprese, samo ove koji su 100 godina mlađi", naveo je Leković.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, zasadili su čemprese u Baru na prostoru, gdje su početkom godine posječena stabla koja su krasila ovaj prostor.

"Pitamo se gdje je ministar Janović bio svih onih mjeseci tokom kojih je trajala borba građana za park i njegovo očuvanje? Gdje je bio ministar Janović dok su mladi Barani, za koje se sada zdušno zalaže plakali pred ogradama, bagerima, motornim šegama i policijom koje je poslala ta ista Vlada koju on sada predstavlja? Gdje je bio ministar Janović dok je građane Bara ubjeđivao njegov mladi kolega Raičević, predsjednik Opštine, da su čempresi štetni po okolinu i mlade ? Gdje je bio ministar Janović dok je njegov drugi kolega iz Vlade Damir Šehović danima ćutao pred 2.000 građana Bara koji su zahtjevali zaustavljanje gradnje vrtića i uništavanje parka? Zašto gospodin Janović tada nije istupio kada su interesi mladih ali i priroda na čije očuvanje danas poziva bili ugroženi odnosno do temelja sasječeni?", saopštio je Leković.

On je poručio da 17. januara 2019. godine nije bilo ni Janovića ni Vlade.

"Došli su kasno, došli su onda kada im je došla „voda do poda“ ali kada je na žalost i za stoljetna stabla, amfiteatre, građane i grad već bilo kasno. Kao i tada tako i danas, ne slavi se Janoviću bruka. Ne slavi se i proslavlja danas pobjeda, naročito ne tvoja, tvoje Vlade, tvog premijera i tvoje politike", naveo je Leković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније