Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio. O.Z. ]

07. 10. 2019. 13:19 >> 20:07
23

ODLUKA SUDA

Kneževiću četiri mjeseca kućnog pritvora

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević osuđen je danas na četiri mjeseca kućnog pritvora zbog incidenta u holu Skupštine Crne Gore u fabruaru 2017. godine. Poslanici DF-a Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić, zbog istog inicidenta, kažnjeni su uslovno.

Postupajuća sutkinja Željka Jovović, tokom izricanja presude, kazala je da su se u radnjama okrivljenih stekli svi elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Advokati okrivljenih su novinarima, nakon izricanja presude u Osnovnom sudu u Podgorici, kazali da će podnijeti žalbu nakon što dobiju pisani otpravak presude.

Jugoslav Krpović, branilac poslanika Marine Jočić i Milutina Đukanovića, kazao je da je očigledno bio prisutan strah kod postupajuće sudije.

Prema riječima Krpovića, sutkinja je donijela nezakonitu presudu, jer u radnjama njegovih klijenata nijesu bili ispunjene elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje.

„Nezapamćeno u sudskoj praksi u Crnoj Gori, ali i u regionu da neko od političara ili drugih predstavnika naroda zbog psovki i uvredljive riječi bude osuđen za ovako teško krivično djelo“, rekao je on.

Krpović je naveo da njegovi klijenti nijesu imali povjerenje u rad tog suda i da su očekivali da sudija neće imati hrabrosti da donese zakonitu odluku.

Andrijana Razić, advokatica Milana Kneževića, kazala je da će sačekati pisani otpravak presude i uložiti žalbu.

Ona je podsjetila da je nakon završnih riječi navela da očekuje isključivo oslobađajuću presudu, jer bi to bila jedina pravilna i zakonita odluka u ovom krivičnom postupku.

„Tada sam takođe rekla da ne sumnjam u integritet i profesionalizam postupajuće sudije i da vjerujem da će imati hrabrosti da donese takvu odluku. Vrlo sam iznenađenja i razočarana“, rekla je Razić.

Njen kolega Dražen Medojević kazao je da je ovo još jedna u nizu političkih odluka u okviru crnogorskog pravosuđa.

On je naveo da ga presuda nije iznenadila.

„Sud je ustanovio jednu novu praksu, mislim da će svaki prekršaj biti pretvaran u nasilničko ponašanje, bilo da je u pitanju verbalna rasprava, ispad, bilo koji sukob mišljenja tretiraće se kao nasilničko ponašanje“ dodao je Medojević.

On je kazao da će podnijeti žalbu na presudu.

Upitan zašto njihovi klijenti nijesu prisustvovali izricanju presude, Medojević je odgovorio da je to njihova odluka.

„Ne postoji nikakav razlog. Bolje da ih poštedimo ovih scena i nepravde“, dodao je Medojević.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније