Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 10. 2019. 19:37   >>  22:31

PRISUSTVOVAO PRIJEMU

Đukanović čestitao Dan državnosti Njemačke

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je njemačkom narodu Dan državnosti zahvalivši na podršci evropskoj i evroatlantskoj integraciji Crne Gore i regiona i istrajavanju na kursu politike proširenja. Đukanović je prisustvovao prijemu koji je organizovala Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori.

Na tviter nalogu predsjednika Crne Gore navodi se da Njemačka obilježava svoj praznik u godini u kojoj se navršava tri decenije od rušenja Berlinskog zida, velikog događaja koji je promijenio tok svjetske istorije.

“Iskrene čestitke njemačkom narodu, predsjedniku i Vladi, uz zahvalnost za podršku evropskoj i evroatlantskoj integraciji #CrnaGora i regiona, i istrajavanju na kursu politike proširenja”, poručio je Đukanović putem Tvitera.

 

Ponovno ujedinjenje Njemačke pokrenuto je miroljubivom revolucijom 1989. i 1990. i završilo se uspješno ponovnim spajanjem  Njemačke Demokratske Republike i Savezne Republike Njemačke 3. oktobra 1990.

Od tada se današnji datum u Njemačkoj slavi kao Dan državnosti. To je značajan dan za tu zemlju jer je njime završena podjela Njemačke koja je trajala četiri decenije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније