Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

03. 10. 2019. 16:22 >> 16:23

DARMANOVIĆ I NEMEC

Slovenija će aktivno promovisati politiku proširenja

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjažom Nemecom. Crna Gora je zaslužila članstvo u EU, ocijenio je Nemec pa je, u tom smislu, potrebno što jasnije predstaviti postignute rezultate na polju reformi.

Šef crnogorske diplomatije zahvalio je Sloveniji na čvrstoj podršci koju nam pruža na evropskom putu i sveukupnom doprinosu u pravcu sticanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO.

Izrazio je zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i intenzivnim političkim kontaktima koje dvije države baštine na svim nivoima.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec pozdravio je crnogorski napredak kada je u pitanju evropska integracija.

Crna Gora je zaslužila članstvo u EU, ocijenio je Nemec te je, u tom smislu, potrebno što jasnije predstaviti postignute rezultate na polju reformi.

Prenio je da će, u duhu izuzetno dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa, zvanična Ljubljana nastaviti da aktivno i na najvišim adresama promoviše politiku proširenja na Zapadni Balkan koji je od strateške važnosti, kako za stabilnost zemalja Regiona, tako i za EU.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će nova Evropska komisija iskoristiti pozitivna dešavanja i progres učinjen na Zapadnom Balkanu i održati politiku proširenja Evropske unije aktuelnom.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil, kao i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније