Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

03. 10. 2019. 11:26 >> 14:39

BRAJOVIĆ SA DELEGACIJOM SLOVENIJE

Raditi na jačanju ekonomskih veza

Predsjednik Skupštine se sastao sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

Slovenija je jedan od važnijih investora u Crnoj Gori, a odlični odnosi dva parlamenta treba u narednom periodu staviti u svrhu dodatnog jačanja ekonomskih veza, kazao je predsjednik skupštine CG Ivan Brajović prilikom susreta sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika, Brajović je izrazio zadovoljstvo sjajnim odnosima između Crne Gore i Slovenije, te bogatom saradnjom između dvije zemlje u različitim oblastima, kojoj doprinosi i redovna parlamentarna saradnja na svim nivoima.

Predsjednik se zahvalio za svu podršku koju Slovenija pruža na putu integracije u Evropsku uniju i naglasio važnost poštovanja pojedinačnih postignuća država kandidata.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec je potvrdio operedjeljenje Slovenije da se u pogledu integracionog procesa u potpunosti poštuje princip regate i naglasio da je Slovenija ponosna na sva postignuća Crne Gore na ovom polju, kao i zbog činjenice da smo ostvarili članstvo u NATO-u. Dodao je da je za Sloveniju Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, te istakao da je Slovenija najbolji promoter ovog regiona u EU.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu.

Sastanku su prisustvovali i članovi delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, poslanici Monika Gregorčić i Nik Prebil i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније