Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2013. 09:37 >> 09:38
5

SAGLASNI S VEĆINOM

Crna Gora pozdravlja dogovor o Siriji

Gora Gora pozdravlja politički dogovor između SAD-a i Rusije o uklanjanju hemijskog oružja u Siriji, na temelju Konvencije o hemijskom oružju i u saradnju sa Organizacijom za sprečavanje hemijskog oružja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, kao članica Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prva, Crna Gora ostaje privržena univerzalnim vrijednostima koje dijelimo sa našim međunarodnim partnerima iz EU I NATO u pogledu zajedničke vanjske i bezbjednosne politike u odnosu na globalne prijetnje, kakva je, između ostalih, i upotreba hemijskog oružja.

„U tom smislu, ostajemo posvećeni podršci političkog rješavanja sukoba u Siriji kako bi se stabilizovala situacija i ispunile obaveze iz Protokola o uklanjanju hemijskog oružja“.

Kako se dalje navodi u saopštenju, „podržavanjem zajedničke izjave, zajedno sa brojnim državama, Crna Gora je dala podršku međunarodnim naporima u pronalaženju zajedničkog odgovora i traženju političkog rješenja za upotrebu hemijskog oružja u Siriji, kako bi se u potpunosti sprovela zabrana korišćenja hemijskog oružja“.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније