Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

29. 09. 2019. 14:44 >> 14:44
14

DEMOKRATE NA KONGRESU PDP

Bečić: Zdrave snage u regionu da se udruže

Balkanu je potrebno udruživanje zdravih, progresivnih snaga koje hoće da rade za narod i da zajedno vrate Balkan gdje je nekad bio - mjesto sloge, rada, stvaranja, srećnog života, opstanka mladih, poručio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na 9. Kongresu Partije demokratskog progresa u Banja Luci.

Bečić je pozdravio učesnike Kongresa, podsjetivši da je PDP, posebno kao članica EPP partnerska stranka Demokratskoj Crnoj Gori.

Čestitajući veliki jubilej, 20 godina postojanja, Bečić je prenio prijateljske pozdrave iz Podgorice i Crne Gore prijateljima u Banja Luci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

"Mi smo, za razliku od vas, mlada partija, partija nastala prije pet godina, ali partija koja je za kratko vrijeme uspjela da izraste u veoma respektabilan politički subjekt, stranku koja je pobijedila Đukanovićev režim u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama, Tuzima, a uskoro ćemo i nakon 30 godina poslati najdugovječniji diktatoriski režim u Evropi u političku prošlost", poručio je Bečić.

On je kazao da traže iskrene partnere, koji dijele njihove moralne vrijednosti, koji hoće da mire, spajaju i vole, a ne dijele, svađaju i mrze.

"Nijesmo imali dilemu ko su naši partneri u Republici Srpskoj i BIH. Dovoljno je bilo upoznati sjajnu ekipu mladih ljudi koju imate i lako je bilo zaključiti da je nama obraz ispred svega. Da mi hoćemo da služimo narodu, a ne da ga svađamo, krademo i varamo", poručio je Bečić na Kongresu.

Bečić se osvrnuo i na aktuelnu situaciju na Balkanu, smatrajući da je Balkan bure baruta, zato što pojedine političke elite koje upravljaju procesima tako žele.

"Zato što se iza svakog profesionalnog nacionalizima kriju lopovluk i degradacija društva. Zato što uvijek brane državu od nas čiji su je preci stvarali i koji je vole iznad svega, samo zato što nećemo sa njima u krađu i rasprodaju. Zato što se iza profesionalnih velikosrba, velikocrnogoraca, velikoalbanaca, velikobošnjaka, velikohrvata, krije jedno ime, a to su velikoprofiteri i zato smo im problem mi koji želimo pomirenje, želimo slogu, koji želimo mir, ekonomsku, pravnu i moralnu obnovu naših društava, naših država i naših zajednica", istakao je predsjednik Demokrata.

Kongresu su prisustvovali i potpredsjednica Zdenka Popović, generalni sekretar Boris Bogdanović i Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније