Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 09. 2019. 16:47   >>  17:31

KONGRES DNP-A

Opštedruštvenim dijalogom do dogovora

Opštedruštvenim dijalogom moguće je postići dogovor oko pitanja koja dijele Crnu Goru, saopštili su iz Demokratske narodne partije (DNP) i dodali da svako ko pokuša da relativizuje ili omalovaži opravdanu potrebu dopuna i izmjena Ustava želi tenzije.

Iz te partije kazali su da je na sjednici Glavnog odbora (GO) jednoglasno podržan predlog ustavnih izmjena i dopuna, koje će inicirati Demokratski front (DF).

Kako su naveli, predložene izmjene i dopune u potpunosti korespondiraju s programskim i ideološkim načelima, usvojenim na Drugom kongresu DNP-a.

“GO DNP-a smatra da je kroz opštedruštveni dijalog moguće doći do dogovora oko pitanja koja duboko dijele Crnu Goru i da svako ko pokuša da relativizuje, ili omalovaži opravdanu potrebu dopuna i izmjena Ustava ustvari želi tenzije i produbljivanje novih društveno-političkih podjela”, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je, kako se navodi, iskazano zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom svih poslanika i funkcionera DNP-a u pravcu osnaživanja ideje o ustavnim promjenama.

“Ustavne promjene definisale bi status srpskog jezika kao službenog, trobojke iz 1905. godine kao narodne zastave, zakonsku promjenu himne, odnosno skraćenje za posljednje dvije strofe, ali i neophodnost izbora predsjednika Vrhovnog suda, vrhovnog i specijalnog državnog tužioca u Skupštini, kao i opšti reizbor svih sudija”, kazali su iz DNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније