Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 09. 2019. 15:03   >>  15:03

ČAĐENOVIĆ

Transparentnost izbornog procesa značajna za DIK

Transparentnost izbornog procesa je posebno značajna za nas, jer DIK kontinuirano radi na poboljšanju svog rada u ovoj sferi, kazao je sekretar Državne izborne komisije (DIK) Velizar Čađenović.

Uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, predstavnici Državne izborne komisije (DIK) prisustvovali su 28. konferenciji Udruženja evropskih izbornih zvaničnika (ACEEEO), na temu "Pravosudna zaštita izbornih prava i transparentnost izbora" u Ljubljani od 24. do 26. septembra 2019. godine.

Kako je saopšteno iz OEBS-a Komisiju su predstavljali njen predsjednik Ɖorđije Vukčević i sekretar Velizar Čađenović, zajedno sa tri člana i savjetnikom.

Sekretar Komisije Čađenović rekao je da su teme i govornici na konferenciji pažljivo odabrani.

"Transparentnost izbornog procesa je posebno značajna za nas, jer DIK kontinuirano radi na poboljšanju svog rada u ovoj sferi", kazao je Čađenović.

"Ovo nam je pružilo priliku da razgovaramo sa kolegama iz Evrope o najboljim zakonodavnim praksama, zakonima i podzakonskim aktima, kao i izazovima u saradnji između tijela za upravljanje izborima", rekla je članica DIK-a Nataša Pešić.

"Nezavisno pravosuđe mora štititi pravo glasa i pravo kandidovanja na izborima", kazao je nacionalni programski savjetnik za demokratizaciju u Misiji OEBS-a Darko Brajović.

Konferencija je bila prilika da članovi DIK-a razgovaraju i podijele znanja i ideje sa evropskim izbornim zvaničnicima o najboljim praksama u sprovođenju transparentnih izbora. Ovo je dio projekta OEBS-ove Misije u Crnoj Gori koji ima za cilj da doprinese poboljšanju transparentnosti izbornog procesa i poveća povjerenje javnosti u izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније