Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

25. 09. 2019. 14:30 >> 14:42
2

DF SAOPŠTIO

"Greške u presudi dovoljne za njeno poništenje"

U djelovima presude za državni udar postoje materijalne i proceduralne greške dovoljne ne samo za poništenje presude, već i za krivično pravno gonjenje postupajućih sudija Suzane Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog političkog saveza kazali su da skoro da nema razlike između svjedočenja svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma Saše Sinđelića i pisanog otpravka koji je potpisala Mugoša i koji će se, kako su naveli, izučavati na pravnim fakultetima kao primjer zarobljenog i korumpiranog pravosuđa.

“Je li moguće da je u „čojskoj i sojskoj“ Crnoj Gori neoborivi dokaz „časna riječ“ presuđenog ubice Sinđelića, a da dokaz nijesu snimci Slavoljuba Stijepovića i Nenada Vujoševića u kojima se do gole kosti razobličavaju korupcija i kriminal u tužilaštvu i sudu”, pitali su iz DF-a.

Kako su naveli, sudeći po medijskim natpisima presuda u slučaju poznatom kao državni udar predstavlja kulminaciju farse.

“Čak i u onih nekoliko stranica koje su objavili mediji postoji niz materijalnih i proceduralnih grešaka dovoljnih ne za poništenje presude, već za krivično pravno gonjenje Mugoše, Vuković i Pean”, kaže se u reagovanju iz tog političkog saveza.

Kako su naveli, liderima DF–a je čast da su optuženi i presuđeni od takvog ljudsko profesionalnog profila tužilaca i sudija koji bi, kako su kazali, u svakoj pravnoj državi odavno bili iza rešetaka, a neki i na psihijatrijskom liječenju do kraja života.

“Zato DF s ponosom nastavlja borbu, ne odstupajući ni za pedalj od svojih ideja i načela, podsjećajući na poruke Andrije Mandića i Milana Kneževića, da svi koji su krenuli da unište njih, njihove porodice i političku ideju, moraju biti spremni na recipročan odgovor”, dodaje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније