Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2013. 08:06 >> 12:59
7

DRAČ

Jahjaga: Crnogorci uskoro u Ustavu

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga saopštila je da je u završnoj fazi obezbjeđenje crnogorskoj manjini autentičnog predstavljanja i da postoji puno raspoloženje da se taj proces ubrza. U razgovoru sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, na marginama sastanka četiri predsjednika u Draču, Jahjaga je političku situaciju na Kosovu ocijenila stabilnom, čemu će doprinijeti lokalni izbori, za koje vjeruje da će se održati u krajnje demokratskoj atmosferi.

Vujanović je ponovio da će se, rješenjem autentičnog predstavljanja crnogorske manjine na Kosovu, stvoriti uslovi za razmjenu ambasadora između dvije države.

Tokom razgovora Vujanovića i albanskog predsjednika Bujara Nišanija, kako je saopšteno iz kabineta crnogorskog predsjednika, podijeljeno je zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Albanije, uz ocjenu da treba maksimalno afirmisati regionalne projekte, kao što su Jadransko-jonski autoput i Trans-jadranski gasovod.

„Predsjednici su iskazali očekivanje dobre dinamike izgradnje puta Plav – Podgorica koji je od velikog značaja za obje države. Saopštili su zajedničku spremnost za saradnju u procesu evropskih integracija kao i punu podršku u integracionim procesima“.

Vujanović se sastao odvojeno i sa makedonskim predsjednikom Đorđem Ivanovom.

Konstatovali su, kako se navodi, tradicionalno dobre i bliske odnose između dvije države i mogućnost unaprjeđenja saradnje u oblasti evropskih i evroatrlanskih integracija u okviru obostrane aktivnosti u regionu.

„Predsjednici Vujanović i Ivanov su afirmisali vrijednosti predsjedničke inicijative zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije u „Brdo procesu“, koji je bio uspješan uz učešće predsjednika Francuske Fransoa Olanda i iskazali očekivanje daljeg unapređenja nastavka ovog procesa“.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније