Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

22. 09. 2019. 12:07   >>  12:20

DEMOKRATE

"Gvozdenović obmanjuje javnost"

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović optužio je danas potpredsjednika Skupštine i predsjednika Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimira Gvozdenovića da je predstavio kao svoje prijedloge Ženske političke mreže o većoj zastupljenosti žena u vlasti.

Martinović je saopštio da se već iz letimičnog pogleda na intervju koji je Gvozdenović dao Pobjedi vidi da je za njega svaka tema dovoljno inspirativna da povodom nje obmanjuje javnost.

“Tako kaže da će DPS raditi na tekstovima reformskih zakona, iako se iz zaključaka izvještaja o radu radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović jasno vidjelo da je DPS-ovom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, reforma bila off the top of the mind, što bi bahati ministar Pavle Radulović rekao novinarki”, istakao je.

Treba, kako je dodao, postaviti pitanje kako bi DPS, kada bi uopšte razmišljao o izbornoj reformi nju zamišljao.

“Možda bi imali predlog da se umjesto koverata tokom izbornog procesa u upotrebu uvedu sportske torbe? Svakako, neko kao Branimir Gvozdenović, ko je svoj život proveo među izbornim manipulatorima i sam značajno učestvovao u svim njihovim izbornim krađama, ne može imati nikakvu predstavu o tome šta su fer i pošteni izbori. Iz tog razloga oni od Demokrata neće dobiti podršku ni za jedan predlog koji su do sada dali”, naveo je potpredsjednik Demokrata.

On je optužio Gvozdenovića da obmanjuje javnost ne samo s obzirom na temu odnosa DPS-a prema izbornim reformama, nego i s obzirom na sve ostalo čega se u svojim javnim iskazima dotakne.

“Tako je, još jednom, obmanuo i oko radnih grupa za koje, opet, tvrdi da su formirane. Ako su formirane, zašto se toliko ustručava da odluke o njihovom formiranju dostavi, bez odlaganja, svim učesnicima u radu Odbora? Zato što zna on dobro da nijesu formirane nego da, na taj način, svjesno, već godinu dana radi na opstrukciji Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu. Zar ima ikog ko je, ma i u jednom trenutku, vjerovao da će DPS pristati da reformiše izborni sistem koji mu je omogućio tolike izborne krađe? Jasno je: DPS neće na to lako pristati, ali ga, zajedno sa međunarodnom zajednicom, moramo na to primorati, kao što smo ga primorali da odbaci i prvobitni Gvozdenovićev plan kojim je opstrukciju reformi prvobitno trebalo sprovesti, a sve zbog toga da bi se osujetio Briselski plan, u kojem nudimo konkretna rješenja za sveobuhvatnu izbornu reformu”, naglasio je Martinović.

Tvrdi da se još jedna ilustracija obmanjivanja građana vidi u Gvozdenovićevoj tvrdnji da je DPS bio taj koji je predložio značajniju zastupljenost pripadnica ženskog pola na izbornim listama.

“Javnosti radi, podsjećamo da je taj predlog, u svom zaključku, učinila Ženska politička mreža i da nijedna politička partija nema pravo da ga prisvaja. Podsjetimo, amandman Ženske političke mreže koji se odnosi na ovo pitanje glasi: “U članu 39a, stavovi 1 i 2 se mijenjaju i glase: U cilju ostvarivanja principa rodne ravnopravnosti, na izbornoj listi biće najmanje 40% kandidata manje zastupljenog pola. Na izbornoj listi među svaka 3 kandidata, prema redosljedu na listi počev od prvog do trećeg kandidata, od četvrtog do šestog kandidata i tako redom, kandiduje se najmanje jedno lice manje zastupljenog pola.”

Tako je DPS uhvaćen u još jednom pokušaju obmane javnosti i pokušaju da, kao svoje, predstavi zaključke Ženske političke mreže”, zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније