Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

20. 09. 2019. 11:11 >> 15:01

NIKŠIĆ, ŠAVNIK, DANILOVGRAD, ŽABLJAK

Đukanovića predložili za predsjednika partije

Opštinski odbori Demokratske partije socijalista Nikšić, Šavnik, Žabljak i Danilovgrad preložiili su predsjednika partije Mila Đukanovića da još jedan mandat bude na čelu partije i Duška Markovića za zamjenika predsjednika DPS-a.

Više od 1.200 članova i aktivista Demokratske partije socijalista u Nikšiću, jednoglasno je za predsjednika DPS CG predložilo aktuelnog predsjednika i lidera partije Mila Đukanovića.

Sastancima sa predstavnicima MO Kličevo I i Kličevo II, Kočani i Uzdomir, završen je ciklus sastanaka sa predstavnicima mjesnih odbora u Nikšiću.

Sastanci u svim mjesnim odborima opštinske organizacije Nikšić na kojima su predstavnici MO imali priliku da predlože kandidate za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kandidate za članove Glavnog Odbora, kao i učesnike VIII Kongresa partije, održani su u skladu sa planom aktivnosti DPS CG-Nikšić.

"Na sastancima mjesnih odbora predloženi su i kandidati za sastav novog Glavnog odbora kao i predstavnici za VIII Kongres. Predloženi kandidati za najodgovornije funkcije u partiji i članstvo u najvišim partijskim organima, garantuju nastavak sigurnog i uspješnog vođenja Demokratske partije socijalista i garant su pobjeda DPS-a na svim izbornim ciklusima u budućem periodu", navodi se u saopštenjuu DPs-a Šavnik.

Na sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora DPS Danilovgrad utvrđena je lista od 11 kandidata za predstavnike VIII Kongresa Partije i zbirna lista svih predloženih kandidata za organe Partije na državnom nivou, koje bira Kongres održane su u ovom gradu.

"Na zbirnoj list za Glavni odbor našlo se 80 kandidata iz naše opštinske organizacije, dok smo za 11 delegata izabrali mlade članove i aktiviste koji svojim ponašanjem, radnim i moralnim kvalitetima uživaju ugled i povjerenje u svojoj sredini, a koji do sada nijesu bili u prilici da učestvuju u radu Kongresa" .

Lista kandidata za predstavnike na VIII Kongresu je na sjednici OO jednoglasno usvojena, a članovi OO upoznati sa utvrđenom zbirnom listom kandidata.

"Članovima Opštinskog odbora obratila se i predsjednica opštine Zorica Kovačević, koja je prisutne informisala o projektima lokalne uprave koji su u fazi realizacije i najavila niz novih aktivnosti u narednom periodu. Takođe, u radu sjednice je učestvovala i članica Glavnog odbora Dragica Sekulić, koja je članove OO upoznala sa aktivnostima i projektima koje realizuje resor ekonomije u Vladi na čijem je čelu, sa posebnim akcentom na opštinu Danilovgrad", navodi se u saopštenju.

Kongres će se održati 30. novembra 2019. godine.

Opštinski odbor DPS Žabljak danas je održao sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Žabljak na kojima su razmatrani predlozi za najveće funkcije u Partiji.

Konstatovano je da su sjednice Mjesnih odbora protekle u radnoj atmosferi uz dobru posjećenost i da su svi članovi bili u prilici da predlažu i budu predlagani za najodgovornije funkcije u partiji.

Opštinski odbor je konstatovao da je za Predsjednika DPS-a jedino predložen dosadašnji predsjednik Milo Đukanović, a za zamjenika Duško Marković i poželio im da sa uspjehom predvode našu partiju i u narednom periodu.

Na sastanku su izabrani delegati za VIII kongres ispred DPS-a Žabljak i konstatovani predlozi za Glavni odbor.

Opštinski odbor razmatrao je i druga pitanja od životnog značaja za građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније