Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 09. 2019. 07:07 >> 18:30
26

ŠARANOVIĆ

Do fer izbora samo uz međunarodnu podršku

Očekujem još energičnije prisustvo predstavnika međunarodne zajednice, a posebno njihovih eksperata za izborno zakonodavstvo, u ovom za Crnu Goru veoma značajnom procesu, kazao je Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema.

Kako je rekao za Dan, bez međunarodne podrške neće biti uslova za fer, slobodne i poštene izbore.

"Veoma smo zahvalni ambasadoru Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivu Oravu i komesaru Johanesu Hanu na podršci Briselskom planu. Oni su uložili mnogo truda kako bi Briselski plan zaživio u svom punom kapacitetu. Od usvajanja Briselskog plana rad sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva prate Delegacija EU, OEBS i ODIHR preko svojih predstavnika. Mi ćemo uraditi sve što je do nas i u najkraćem roku predložiti rješenja po svim tačkama Briselskog plana, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost",  kazao je Šaranović.

On je dodao da Demokrate nastavljaju rad u odboru.

"Demokrate su ozbiljan i odgovovan politički subjekt i sv oju strategiju planiraju i realizuju na način koji obezbjeđuje najkraći put do cilja. U našem slučaju to su prvi slobodni, fer i pošteni izbori u istoriji Crne Gore. Svojim učešćem na samo jednoj sjednici Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva otkrili smo šokantne dokaze koji potvrđuju tezu Demokrata da je DPS planirao da pokrade naredne parlamentarne izbore. Na toj istoj sjednici Demokrate su predložile i tri akta sa precizno definisanim zadacima i rokovima za njihovu realizaciju. Dakle, pokazali smo da smo kadri i sposobni, stručni i kompetentni, a uz to i spremni da blokiramo svaku namjeru DPS-a da se 'prošeta' kroz naredni izborni proces. Na posljednjoj sjednici odbora, kolega Momo Koprivica i ja smo jasno saopštili da ćemo učestvovati na svakoj sjednici kojoj prisustvuju predstavnici opozicionih političkih subjekata, pri čemu nas uopšte ne zanima stav lidera DF-a. Onaj politički subjekt koji odugovlači proces i blokira rad ovog odbora je na političkom sedlu Mila Đukanovića i DPS-a, koji punih godinu dana bježe od sveobuhvatnih izbornih reformi kao đavo od krsta", rekao je Šaranović.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније