Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 09. 2019. 16:17 >> 16:29
3

SNP PORUČUJE

"Demokratske vrijednosti još nijesu zaživjele u CG"

SNP CG smatra da u Crnoj Gori demokratske vrijednosti još uvijek nisu zaživjele na pravi način, čemu je najviše doprinijela tridesetogodišnja nesmjenjiva vlast DPS-a, saopštili su povodom 15. septembra, Međunarodnog dana demokratije.

 

U svijetu se danas obilježava. Ovaj datum su Ujedinjene nacije 2007. godine proglasile danom borbe za ostvarenje demokratskih ideala, sa ciljem snaženja programa posvećenih uspostavljanju i podsticanju demokratije.   

“Korupcija, organizovani kriminal, uhlebljenje "zaslužnih" funkcionera i njihovih srodnika, pritisci na medije, krađa izbora, progon neistomišljenika iz političkog i civilnog sektora, samo su neke od anomalija crnogorskog društva, na koje su mnogo puta pažnju skretali i zvaničnici Evropske unije, čija članica Crna Gora želi da postane”, navodi se u saopštenju.

Državne institucije, kako su kazali, u kojima rade članovi vladajućih partija i koje, kako se navodi, još nisu ostvarile samostalnost u odlučivanju i djelovanju, daju ogroman doprinos opstajanju ovakvog sistema.

“Iste probleme uočili su i naši građani, pa sva istraživanja javnog mnjenja pokazuju pad povjerenja građana u Vladu, Skupštinu, sudstvo, ali i nosioce političkih funkcija”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a kažu da I predstavnici opozicije moraju preuzeti svoj dio odgovornosti za procese koji su u toku.

“Zato, želimo da pozovemo opozicione kolege da shvate ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo, da prestanu sa međusobnim svađama, napadima i optužbama i da svi zajedno počnemo da radimo na pripremi prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori, što građani očekuju od nas. Samo na taj način oni će postati aktivni članovi društva, zainteresovani za probleme zajednica u kojima žive, ali i cijele države, što je suština svake uspješne demokratije”, navodi se u saopštenju I dodaje da će kao dio buduće vlasti učiniti sve da naša država izađe iz krize koja je potresa već godinama i “da što prije postane članica evropske porodice naroda, sposobna da se nosi sa izazovima savremene demokratije.”

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније