Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 09. 2019. 19:13   >>  19:33 3

VUČUROVIĆ TVRDI

"MO priznalo da je Sinjajevina predata NATO-u"

Iako je ministarstvo odbrane više puta negiralo da su planirali da Sinjavinu predaju NATO-u, danas su to ipak priznali, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

On to tvrdi na osnovu izjave koju je Ministarstvo odbrane dalo reagujući na stavove Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu.

"Ministar odbrane Letonije Artis Pabriks je izjavio da poziva naše vojnike da vježbaju na njihovim poligonima, uz nadu da će i njihovi moći da vježbaju na našim, govoreći upravo o Sinjajevini, jer je o istom bilo riječi u bilateralnim razgovorima, čemu je ministar Pabriks dao punu podršku", podsjeća Vučurović na izjavu Ministarstva odbrane.

Ovim su, kako je kazao, tvrdnje DF-a potvrđene.

"Dakle, više nema sumnje, Vlada CG se, kao što smo i tvrdili i kao što se pribojavao najveći procenat građana CG, priprema da ustupi ovaj prelijepi dio Crne Gore NATO savezu, za vojnu bazu, za obuku vojske raznih NATO država, između ostalog i Letonije kao što se vidi u saopštenju ministarstva odbrane, a kako su krenuli ne bi bilo čudno da ovo područje ustupe i za odlaganje nuklearnog otpada", kazao je Vučurović.

On ocjenjuje i da se Ministarstvo odbrane, svojski potrudilo da uruši ugled vojske, da je odvoji od junačke tradicije Crne Gore i njenih predaka, pa kako je kazao, i ova podvala ne iznenađuje bilo koga ko prati njihove aktivnosti.

"I dok je trajala besomučna i stupidna kampanja za ulazak CG u NATO, koje je odrađeno na silu, bez referenduma i protiv volje građana, upozoravali smo da je NATO 'bacio oko' na određene lokacije u CG i da će im izdaji sklon marionetski režim izaći u susret bez pogovora, što se upravo događa", kazao je poslanik DF-a.

Vučurović ističe da su građani dužni da brane i Sinjavinu i Crnu Goru od ovakvih poteza režima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније