Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2019. 06:40 >> 06:40
51

ĐONOVIĆ OCIJENIO

"Bolest opozicije ozbiljno uznapredovala"

Politički analitičar i publicista Ranko Đonović smatra da svaki pozitivan proces koji se započne u Crnoj Gori blokira frustrirana želja za vlašću po bilo koju cijenu, koja je u najvećem dijelu opozicije utemeljena na mržnji prema državi Crnoj Gori, prema vladajućoj koaliciji, odnosno Demokratskoj partiji socijalista i njenom čelniku Milu Đukanoviću, ali i mržnji prema političkim subjektima na opozicionoj sceni.

 

“Kako sve ovo poduže traje, i kako nije nepoznato da mržnja može da rodi samo mržnju, vrlo je prepoznatljivo da crnogorska opozicija sve strastvenije razvija i međusobnu mržnju, do mržnje prema vlastitom političkom biću. I ovog puta žele prečicom i bezočnim ucjenama prema postojećoj vlasti da, za početak, dođu do dijela izvršne vlasti suprotno demokratskim principima i volji građana”, rekao je Đonović za Dnevne novine, komentarišući početak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

On ističe da je opozicija svjesna činjenice da na principima i pravilima demokratskih zakona, sve i da ih sami formulišu i napišu, “takvi kakvi jesu ne bi skoro došli na vlast”, tako da je “frustracija potpuna”.

“Dakle, boje se sami sebe, naročito se boje vladajuće koalicije, pa je Ničeov stav kako se u mržnji zapravo nalazi strah, na ovom primjeru očigledan. Zaključak o ukupnom političkom djelovanju opozicije bi mogao biti da je bolest crnogorske opozicije u političkom smislu ozbiljno uznapredovala”, ističe Đonović.

On smatra da Demokrate insistiraju na tehničkoj vladi kako bi se na perfidan način i oni i ostala opozicija dokopali vlasti, a potom pod parolom da živimo bolje vraćali Crnu Goru na pozicije ranih 90-ih godina, na šta su temeljili mladalački politički rad, kojeg se nikad nijesu odrekli.

 

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније