Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2019. 19:52 >> 19:55
2

GS UN

Đukanović krajem septembra u Njujorku

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predvodiće crnogorsku delegaciju koja će, od 24. do 30. septembra, učestvovati na Generalnoj debati 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kako se navodi u platformi za učešće crnogorske delegacije, koju je na današnjoj sjednici usvojila Vlada, tema 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i generalne debate je "Stimulisanje multilateralnih napora za iskorjenjivanje siromaštva, postizanje kvalitetnog obrazovanja, borbe protiv klimatskih promjena i inkluzije".

Predsjednik Crne Gore će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a 26. septembra.

"U skladu sa ustaljenom praksom, šef crnogorske delegacije će u obraćanju ukazati na pozicije Crne Gore po pitanju ključih pitanja sa agende UN i obavijestiti države članice o dostignućima Crne Gore koja su relevantna sa aspekta UN-a, naročito u kontekstu dostizanja ciljeva održivog razvoja", navodi se u platformi. Na marginama zasijedanja biće održani brojni multilateralni sastanci.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će učestvovati na političkom forumu na visokom nivou (SDGs Samit) posvećenom sagledavanju stepena realizacije SDGs: napredak, izazovi i budući koraci – na kojem će imati izlaganje.

"Predviđeno je i učešće predsjednika Crne Gore na: radnom ručku koji za najviše državnike organizuje generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, Blumberg biznis forumu koji okuplja najznačajnije lidere iz javnog i privatnog sektora sa ciljem razmatranja gorućih izazova za prosperitet svih i izgradnje ključnih partnerstava između biznis zajednice i vlada, kao i na prijemu za šefove država i vlada koji organizuje predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i tradicionalnom prijemu koji za šefove država i vlada organizuje predsjednik SAD Donald Tramp", navodi se u platformi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније