Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 09. 2019. 20:40 >> 20:41

SDP

Ne želimo optuživanja sa Demokratama

Socijademokratska partija poručila je da nije korektno da nakon što je Raško Konjević napustio sjednicu Odbora za sveobuhvatu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, da Demokrate politički napadaju stav da se odgodi sjednica Odbora dok se Administrativni odbor ne izjasni o zahtjevu posebnog kluba poslanika. Iz te partije su istakli da ne žele da ulaze u javna optuživanja sa kolegama iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su, nakon što je Konjević napustio sjednicu Odbora, optužile SDP za opstrukciju.

"Nije korektno da nakon napuštanja sjednice kolege Konjevića, kolege iz Demokrata politički napadaju legitiman stav Konjevića, a dok je on bio prisutan na sjednici o tome nijesu govorili. Nadamo se da je i dalje na snazi predlog Demokratske Crne Gore koji su prije dva dana na sastanaku sa predstavnicima drugih političkih partija iznijeli, a u kojem su tražili "da se opozicioni predstavnici obavezuju na međusobno
nenapadanje i uzdržavanje od iznošenje negativnih izjava i komentara", što u SDP-u, kako kažu, u potpunosti podržavaju.

Kako se navodi u saopštenju SDP-a poslanik Raško Konjević je na sjednici Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema predložio da se sjednica, na kratko, odgodi jer je Administrativni odbor prethodno trebalo da se izjasni o zahtjevu Damjanovića koji je upućen jos 23. avgusta 2019. godine, kako bi se i konačno zauzeo jasan stav o sastavu i strukturi odbora, smatraju u SDP-u.

Napominju kako je poslanik Konjević uputio pismo predsjedniku Administrativnog odbora i zatražio hitno održavanje sjednice.

“Dakle nema govora o bilo kakvoj opstrukciji. Na današnjoj sjednici poslanik Konjević nije u svojim izlaganja ni jednom riješenju spomenuo Demokratsku Crnu Goru ili nekog od njenih zvaničnika, a kolege iz Demokrata nijesu bile protiv njegovog prijedloga. Oni su se čak i solidarisali sa stavom kolege Konjevića napuštajući sjednicu nakon sto je on to učinio. I na kraju, bez ikakve želje za daljom polemikom, sugerišemo kolegama iz Demokrata da nije dobro da im se svako malo priviđaju neki dilovi bilo javni ili tajni”, poručuju iz partije Draginje Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније