Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

10. 09. 2019. 21:00 >> 20:56

SDP

Intezivirati dijalog o izbornim reformama

Inicijativa za sazivanje sastanka opozicionih partija i poslaničkih klubova bila je uspješna, ali je potrebno intenzivirati dijalog kako bi se našlo rješenje za izlaz iz institucionalne krize i reformisalo izborno zakonodavstvo, ocijenilo je Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsjedništvo je na sjednici usvojilo Plan kampanje „Crna Gora u pokretu“, koja će početi krajem septembra.

U okviru kampanje, kako je najavljeno, predsjednica Draginja Vuksanović-Stanković obići će većinu gradova u Crnoj Gori, posjetiti institucije, privredna društva i razgovarati sa građanima.

Iz SDP-a su saopštili da je Predsjedništvo pozdravilo i ocijenilo uspješnom inicijativu za sazivanje sastanka partija i poslaničkih klubova koji su posvećeni dijalogu za obezbjeđivanje fer uslova za održavanje izbora.

“Sa željom za intenziviranjem dijaloga kako bi se našlo rješenje za izlaz iz duboke institucionalne krize, reformisalo izborno zakonodavstvo i obezbijedile pravno-političke garancije za njegovo sprovođenje, kao uslov za učešće opozicije na narednim izborima”, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je ovlastilo Vuksanović Stanković i zamjenika predsjednika i člana Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Raška Konjevića da na bazi ovih zaključaka i okolnosti u susret sjutrašnjoj sjednici donesu odluku o učešću i stavovima na sjednici Odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније