Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

10. 09. 2019. 14:55   >>  15:29 1

NURKOVIĆ

BS članica Evropske narodne partije

Bošnjačka stranka podržava politički dijalog i smatra da je isključivo u Parlamentu i institucijama mjesto za dijalog i razgovor o svim otvorenim pitanjiima, te da aktuelna tema reforme izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori za njih predstavlja bitno pitanje, oko kojeg treba uključiti sve relevantne činioce, saopštio je potpredsjednik BS Osman Nurković.

BS je postala članica Evropske narodne partije (EPP), odlučeno je na današnjoj Političkoj Skupštini EPP, održanoj u Evropskom parlamentu.

Delegacija BS-a je prezentovala članicima programska načela. 

Nurković je naglasio da je Bošnjačka stranka državotvorna, proevropska i prozapadna stranka od samog osnivanja.

„U naše temeljne programske odrednice ugradili smo  obnovu nezavisnosti Crne Gore, ulazak u NATO kao uslov regionalne stabilnosti, kao i učlanjenje u Evropsku uniju naše države. To su bili i ostali naši strateški ciljevi i mi smo sve učinili da ih kroz naše političko djelovanje promovišemo, podržimo i realizujemo“, kazao je on.

On je naveo da su zalaganja Bošnjačke stranke bila vizionarska, bez potrebe mijenjanja političkog programa, a da su procesi samo potvrdili stemljenje kada su u pitanju integracije naše države i Zapadnog Balkana.

„Snažne i nezavisne institucije, vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije, poštovanje ljudskih prava i antidiskriminacija, sloboda medija, bezbjednost za sve gradjane, regionalna stabilnost i povezivanje, kao i integracija čitavog regiona bile su i ostaju naši prioriteti“, naveo je Nurković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније