Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 09. 2019. 16:22 >> 16:24
8

DEMOKRATE

"Bojkot, ako ne bude fer izbora"

Demokratska Crna Gora u Mojkovcu je zaokružila svoju partijsku infrastrukturu, a njena baza uveliko se priprema za građanski bunt i bojkot izbora u slučaju da se ne implementiraju Briselski plan i Sporazum o budućnosti, kao jedine garancije prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokratska Crna Gora održala je u Mojkovcu sastanak rukovodstva partije sa predsjednicima mjesnih odbora Demokrata Mojkovac. Sastanku su prisustvovali predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić i generalni sekretar, Boris Bogdanović.

Učesnici sastanka iskazali su nedvosmislenu podršku Briselskom planu, ocijenivši da je njegovo usvajanje direktan udarac DPS-u od strane opozicije i međunarodne zajednice, posebno imajući u vidu izjave Đukanovića i Markovića krajem jula mjeseca da nema govora o bilo kakvim izbornim reformama prije njihovog Kongresa.

Kako saopštavaju Demo0krate, eliminisanje flomastera, kvadratića, trouglića, providnih listića, rascjepkanih izbornih procesa svakih nekoliko mjeseci, ovakvog DIK-a, ASK-a, javnog servisa, svih drugih mahinacija i zloupotreba, kao i izvršna i zakonodavna kontrola tog proces, jesu nešto što DPS vodi u siguran poraz, zaključili su učesnici sastanka. Bečić je saopštio da Demokrate neće podržati ni jednu Vladu, osim onu koju predviđa Sporazum za budućnost (1/3 vlast, 1/3 opozicija, 1/3 civilni sektor), te da na čelu te Vlade ne smije biti neko iz vladajućih političkih subjekata.

“Obavezujemo se na snažno zalaganje za dosljednu i potpunu implementaciju Briselskog plana kao Plana za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, naglasio je Bečić.

Osvrnuli su se i na aktuelnu temu gradnje vojnih poligona na Sinjajevini i drugim ekološkim zonama.

Predsjednik Demokrata je istakao da je neprihvatljiva izgradnja i na Sinjajevini i na svim mjestima gdje se može ugroziti eko sistem, naše prirodne dragulje i lokalno stanoviništvo.

“Dosta je devastacije onoga što su nam preci ostavili na čuvanje budućim generacijama. Ima u Crnoj Gori sigurno mnogo adekvatnijih mjesta za igradnju poligona od ekoloških zona, tako da se rješenje za izgradnju uvijek može naći, jer volja naroda i potreba očuvanja prirodnih bogatstava moraju biti vodilja svake ozbiljne i odgovorne politike”, istakao je Bečić.

Demokratska Crna Gora u Mojkovcu je, kako dodaju, zaokružila svoju partijsku infrastrukturu, a njena baza uveliko se priprema za građanski bunt i bojkot izbora u slučaju da se ne implementiraju Briselski plan i Sporazum o budućnosti, kao jedine garancije prvih fer i poštenih izbora u Crnoj Gori, a što smo više puta jasno ponudili našim opozicionim kolegama.

“Svako ko bi pristao na neko drugačije rješenje, kakvo je, na primjer, prihvatanje tehničke Vlade na čijem bi čelu bio DPS, nije ništa drugo do puki eksponent Mila Đukanovića i Duška Markovića”, naveli u partiji Alekse Bečića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније