Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 09. 2019. 14:06 >> 14:09
4

PALMER MARKOVIĆU

Crna Gora najuspješnija u regionu

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalni izaslanik State Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer kazao je da je Crna Gora lider i najuspješnija multietnička država u regionu, te da nije slučajno to što je prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti.

 

Njega je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Čestitajući američkom izaslaniku na novoj dužnosti premijer Marković je pozdravio odluku o imenovanju uz ocjenu da ona predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona.

 „Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana“, rekao je predsjednik Vlade.

Specijalni izaslanik Palmer rekao je da Sjedinjene Američke Države njegovim imenovanjem poručuju da su ponovo fokusirane na ovaj region.

U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u cjelini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

 „To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“, rekao je premijer.

Govoreći o Crnoj Gori američki izaslanik je ocijenio da je naša zemlja lider i najuspješnija multietnička država u regionu te da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti.

Premijer Marković je informisao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu uz konstataciju da Vladina uspješna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate.

“U procesu evropske integracije poseban akcenat je na rezultatima u oblasti vladavine prava i jačanja slobode medija”, rekao je premijer.

Na interesovanje američkog diplomate predsjednik Marković je rekao da je Vlada posvećena uspjehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovođenja i priznanja od strane svih aktera.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније