Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

08. 09. 2019. 16:02   >>  16:02 1

ŠĆEPANOVIĆ PORUČILA

Demokrate opet neobaviještene

Raduje da su Demokrate počele, nakon tri godine nerada, da razmišljaju o skupštinskom poslu, ipak, nije ni očekivano da sada to bude temeljno, a nažalost ni istinito i dobronamjerno", istakla je predsjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović, reagujući na prozivke Demokrata o radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Kako je pojasnila, kako se prva, osnovna Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo suštinski ne razlikuje od druge, važeće Odluke, tako je i zadatak, da svi lokalni izbori budu održani u jednom danu, bio obuhvaćen već u prvoj Odluci, u čijem glasanju Demokrate nijesu učestvovale i čiji tekst sada karakterišu nedostatnim.

"Ne samo da je to bio zadatak Odbora od samog početka rada, već je DPS sa svojim koalicionim partnerima, predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, koji su članovi Odbora, već analizirala i razmatrala tu mogućnost, što sve stoji u izvještaju radne grupe zadužene za predmetni zakon. Sva zakonska rješenja, koja smo predvidjeli, donijta su u komunikaciji sa međunarodnim partnerima, na čije adrese smo poslali prevedene zakone. Brojna progresivna rješenja smo predvidjeli, ali sa tim se nijesmo politički razmetali, radi korektnosti prema opoziciji, koja treba da bude dio procesa. Ipak, kad god 'kvazi-demokrate' to budu tražile, mi ćemo ih podsjećati na njihovu neozbiljnost, a ukazivati na odgovoran rad koji je demonstrirala vladajuća većina, a posebno, rekli bi, predstavnici akademske zajednice i civilnog sektora, u prethodnom periodu", zaključuje Šćepanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније