Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 09. 2019. 07:49   >>  07:55 5

JOKIĆ

Rukovodstvo SDP-a pucalo u jedinstvo opozicije

Bivši predsjednik Opštine Kotor i funkcioner Demokrata Vladimir Jokić ocijenio je da istinsku saradnju u opoziciji treba uspostavljati i njegovati samo sa onima koji javno, a ni tajno ne sarađuju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

 

On je zamjerio što se ni novo rukovodstvo Socijaldemokratske partije (SDP) ni jednom rečenicom nije odredilo prema dešavanjima u Kotoru, kada je smijenjen sa funkcije predsjednika Opštine.

"Priča o Kotoru nije prošlost koju treba zanemariti, već je ona i sadašnjost i nešto što će čekati sve nas i sjutra ukoliko tu pojavu ne sasiječemo”, kazao je Jokić za Vijesti.

Različiti politički subjekti se, kako je rekao, moraju sukobljavati politički i sve dok je to u mjeri političkih principa može biti i društveno korisno.

"Ono čemu smo svjedočili posljednjih mjeseci nije samo jesmo li prešli granicu dobrog ukusa, već je pitanje ima li ikakvog smisla to komentarisati. Toliko neistina, uvreda, kleveta izrečenih na račun Demokrata bi u svakom slučaju zasluživalo samo prezir. Ipak, kako su crnogorsko društvo i javna scena do te mjere kontaminirani, ne preostaje nam ništa drugo nego da se branimo i razobličimo sve te neistine, kako ne bismo dozvolili da više puta ponovljena laž postane istina”, rekao je on, komentarišući svakodnevne svađe u vrhu opozicije na državnom nivou.

Nakon dešavanja u Kotoru, njegov odnos prema SDP-a je, kako je rekao, javnosti poznat.

"Njihovi odbornici i rukovodstvo su predali Kotor DPS-u i pucali u opoziciono jedinstvo. Naročito napominjem da se ni novo rukovodstvo SDP-a nijednom rečenicom nije odredilo prema dešavanjima u Kotoru. Priča o Kotoru nije prošlost koju treba zanemariti, već je ona i sadašnjost i nešto što će čekati sve nas i sjutra ukoliko tu pojavu ne sasiječemo", kazao je Jokić.

Potpuno je, kaže, uvjeren da će Upravni sud poništiti odluke o njegovoj i smjeni predsjednice SO, kao i o izboru novih funkcionera.

"Usmene rasprave još nisu zakazane, ali očekujem da budu u septembru, nakon čega očekujem ove presude. Koristim ovu priliku da u cilju zaštite javnog interesa, ustavno-pravnog poretka i slobodne volje građana Kotora, pozovem Upravni sud da ove predmete uzme u prioritetno razmatranje", kauao je on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније