Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2019. 19:28 >> 19:27
1

DEMOKRATE

Formiranje Odbora bio prvi korak ka demokratičnosti izbora

Formiranje Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bio je prvi korak ka uspostavljanju demokratičnosti izbornog sistema i oslobađanju Crne Gore od koruptivno-kriminalne vlasti, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Ivana Bojović, odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada, rekla da je Briselski plan, u uslovima postojeće političke i institucionalne krize u kojoj se, kako je kazala, Demokratska partija socijalista (DPS) davila pod teretom afera, sve većeg nezadovoljstva građana zbog loše socio-ekonomske situacije, došao u pravom trenutku kao još jedan kamen o vrat DPS-u koji je vuče direktno na dno.

"Kada se DPS-u, kao političkom davljeniku, izmakne ono za šta se decenijama hvatao, spašavao i što mu je omogućavalo opstanak na vlasti, od fantom birača i flomastera, okupacije Javnog servisa, pohare državnih resursa i izbornih manipulacija, postaće, bez dileme, politički utopljenik", navela je Bojović.

Ona je ocijenila da se zato ne treba da čudi što se "politički davljenik" grčevito bori i hvata za slamku, pa jedan dan osporava održavanje svih lokalnih izbora u jednom danu, iako je to već prihvatio.

"Onda drugi dan sa svojim dugogodišnjim saigračima hoće da pokrene temu promjene Ustava, a treći dan pokazuju svoje pravo lice i pokreću identitetska pitanja", rekla je Bojović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније