Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

04. 09. 2019. 14:42 >> 23:10
4

BRAJOVIĆ OCIJENIO

Razgovor o formiranju tehničke vlade nepotreban

Razgovor o formiranju tehničke vlade nije potreban, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović i dodao da je važno da vlast i opozicija ulože napore kako bi opravdali povjerenje građana.

On je nakon sastanka sa američkim senatorom Lindzijem Grejemom, na pitanje novinara da li vlast u potpunosti isključuje mogućnost formiranja tehničke vlade na kojoj opozicija insistira, odgovorio da neko može postati član Vlade na osnovu rezultata na izborima.

"Smatram apsolutno nepotrebnim bilo kakvu priču o tehničkoj vladi. Izmijenjena Odluka o Odboru za izborno zakonodavstvo definiše stvari na drugi način, sad je vrlo važno da svi uložimo napore da opravdamo povjerenje građana", kazao je Brajović.

On je rekao da je izborno zakonodavstvo prošlo provjere i ODIR-a i OEBS-a i da su međunarodni posmatrači konstatovali da su izbori u Crnoj Gori 2016. godine sprovedeni u demokratskoj atmosferi.

"Uputili su jedan broj primjedbi. Odmah smo rekli da smo spremni da usvojimo apsolutno sve sugestije i predloge", kazao je Brajović.

Kako je naveo, to već do sada nije urađeno zbog nedostatka opozicionih glasova za potrebnu dvotrećinsku većinu za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika.

On je dodao da se nada da će svi biti dovoljno odgovorni prema građanima koji su ih birali.

"Da što prije u Odboru završimo tu priču, predložimo plenumu i na plenarnoj sjednici usvojimo izmjene kojima bi implementirali sve ono što su od nas tražili međunarodni posmatrači", kazao je Brajović.

On je naveo da je vlast uradila sve što je trebalo.

"Ne znam do 11. septembra ko će se sve odazvati sjednici. Delegacija vlasti biće u punom sastavu, a ko će biti iz opozicje ostavimo njima da riješe za ovih nekoliko dana", dodao je Brajović.

On je pozvao sve strane da učestvuju u radu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније