Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

03. 09. 2019. 11:11   >>  11:11 1

URA PORUČUJE

Povećanje plata jedini način da se zadrže medicinari

Povećanje zarada ljekarima i svim zdravstvenim radnicima jedino je dugoročno rješenje koje bi riješilo problem velikog odliva medicinskog kadra u inostranstvo, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili da su u više navrata, u posljednjih nekoliko godina, upozoravali da Crna Gora mora da školuje najbolje ljekare za potrebe države, ali i da treba da ima zdravstvenu politiku koja bi zadržala najbolje.

"Posljednje izjave pomoćnice ministra zdravlja o tome da ljekari iz patriotizma treba da ostanu u zemlji da operišu srce za 600 eura su za rubriku vjerovali ili ne”, naveli su iz URA-e.

Kako su kazali, ljekar kao (Vesna) Miranović, koji ne poznaje zdravstvenu politiku i ne konsultuje one iz okruženja ili šire koji znaju da vode zdravstvenu politiku, ne treba da radi u Ministarstvu zdravlja i da cijeli resor kompromituje.

Iz URA-e su ponovili da su predlagali praktična rješenja za poboljšanje zdravstva, ali da nije bilo reakcija Vlade.

"Totalni debakl koji se tiče zakazivanja pregleda, nedostatak ljekara u Hitnoj medicinskoj pomoći i domovima zdravlja, problemi ljekova govore o diletantskoj politici, politici koja nema sistem nego se bavi krpljenjem sistema. Rezultate vidimo", naveli su oni.

Iz URA-e su kazali da očekuju da neke od državnih institucija odreaguju na predlog Zakona koji sprema Ministarstvo zdravlja jer je, prema njihovim riječima, diskriminatorski, krši Ustav i osnovne slobode čovjeka.

"Kad se milionska sredstva iz kase za stanove ministra, koji imaju riješeno stambeno pitanje, budu usmjeravala u povećanje plata zdravstvenim radnicima, koje godinama stagniraju, onda će se problemi početi rješavati. Novca ima, samo ga treba pravilno usmjeravati", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније