Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

02. 09. 2019. 16:57   >>  16:56 6

KOPRIVICA DPS-U

Osjećaju se prve posljedice snažnog političkog zemljotresa

Navodi Demokratske partije socijalista (DPS) da je prekid bojkota opozicije pobjeda vladajuće većine, pokazuju prve posljedice snažnog političkog zemljotresa, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz DPS-a su kazali da je prekid bojkota opozicije pobjeda vladajuće većine i pozvali Demokrate na odgovoran odnos prema radu Odbora za izborno zakonodavstvo i preuzetim obavezama.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica rekao da je se iz posljednjeg saopštenja DPS-a, a nakon nevoljnog prihvatanja Briselskog plana, jasno osjećaju i prepoznaju prve posljedice , kako je naveo, snažnog političkog zemljotresa koji potresa redove najvećeg izbornog manipulatora na Balkanu.

"Intenzitet političko-seizmoloških pomjeranja u redovima DPS-a bio je toliko jak da od udara više ne znaju ni ko je u Skupštini, a ko bojkotuje, ko se pridržava date riječi, a ko je gazi po potrebi", naveo je Koprivica u reagovanju.

On je podsjetio da se DPS, do nedavno, više puta suprostavljao Planu Demokrata i međunarodne zajednice, insistirajući na svom Odboru za izmjene izbornog zakonodavstva.

"I šta se desi preko noći? DPS ponizno, spuštene glave, kao posljednji gubitnik prihvata pod pritiskom međunarodne zajednice Briselski plan do posljednjeg zareza. Za samo jedan dan srušiše se sve riječi o Gvozdenovićevom odboru kao jedinom na koji pristaje DPS", rekao je Koprivica.

Poznato je, dodaje on, da oni koji su kapitulirali mijenjaju teze i nameću kako su oni kreirali postojeći Odbor.

Koprivica je istakao da je aktuelni Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva uspostavljen na temeljima Briselskog plana, insistiranjem Demokrata i međunarodne zajednice.

"Aktuelni Odbor nema nikakve veze sa Odborom za kozmetičke promjene po Gvozdenovićevom planu, jer u tom Odboru nisu učestvovale Demokrate. Učestvovao je samo DPS i Demokratski front, što je bio još jedan u nizu osmišljenih modela za javnu predstavu reformi, a prekrajanje izborne volje građana", naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, Demokrate i međunarodna zajednica Briselskim planom su potpuno urušile tradicionalne dogovore decenijskih saigrača, "pa i ne čudi ovolika doza otpora, prizemnih napada, mržnje i podmetanja usmjerenih prema najjačem opozicionom subjektu u državi".

On je kazao da bi DPS želio da a Demokrate pogaze datu riječ i poručili da se to nećete dočekati.

"Za nas je riječ data narodu i opozicionim kolegama ravna zakonu. Znamo i da vas bojkot Demokrata boli, jer vam je potrebno da najveći opozicioni subjekt da legitimitet Skupštini, ali morate znati da ono što ste krađom uspostavili mi nećemo legitimisati", istaklao je Koprivica.

Oni je podsjetio da Briselski plan predviđa povratak u parlament samo ako dođe do fer i poštenih uslova za naredne izbore.

"Na bazi želja političkih očajnika može se potvrditi ispravnost stava Demokrata o bojkotu parlamenta", naveo je Koprivica i poručio vladajućoj partiji da, umjesto što pokušavaju nešto postići zamjenama teza, moraju prihvatiti određene političke činjenice, kao trostruki kapitulanti.

Kako je rekao, kao što su morali da prepišu Briselski plan, DPS će morati da prepiše i rješenja Demokrata.

"Znamo da vam to nikako ne odgovara, jer to znači čišćenje biračkog spiska i odstranjivanje fantoma iz njega, izgradnju mehanizama za eliminisanje kupovine glasova, kraj partijskog zapošljavanja i politički motivisanih socijala, kao i to da Javni servis više ne smije biti partijsko

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније