Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 09. 2019. 15:09 >> 15:11
2

POPOVIĆ PORUČILA

Stanovi piramidalna afera sačinjena od bezakonja

Afera "Stanovi" ogolila je shvatanje vlasti od strane funkcionera DPS-a. Za njih je politika sredstvo za sticanje privilegija i namirivanje ličnih potreba, saopštila je potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović.

Dok 60.000 građana Crne Gore nema krov nad glavom, funkcioneri DPS-a dobijaju ono što im ne pripada, i to o trošku svih građana, pa čak i o trošku beskućnika, kazala je Popović.

“Smatramo da je neophodna zvanična i institucionalna revizija dodjele stanova i stambenih kredita, s obzirom na to da smo otkrili i dokumentovali da je izuzetno veliki broj funkcionera dobio stan ili stambeni kredit, iako na to nijesu imali pravo prema članu 6 Odluke o načinu i kriterijumima za rešavanje stambenih potreba funkcionera. Tako su mnogi funkcioneri, počev od predsjednika Ustavnog suda, preko ministara i poslanika DPS-a, pa sve do ambasadora, sekretara, direktora i njihovih pomoćnika, dobili stan iako su imali i više nego dobro riješenu stambenu situaciju”, navodi Popović.

Bez ove revizije, tvrdi ona, legaliteta ne može biti javne odgovornosti niti socijalne pravde na koju Ustav obavezuje.

“U vezi ovog bezakonja funkcioneri DPS-a moraće da polože račune i snose konsekvence. Koruptivne igre kojima su dodjeljivali i dolazili do stanova ne smiju proizvoditi pravne posljedice”, poručila je ona.

Prema njenim riječima Demokrate smatraju da je prijeko potrebno da Vlada položi račune u vezi sa pitanjem kako je pribavljala stanove koje je kasnije raspoređivala privilegovanim funkcionerima.

Funkcioneri DPS-a su, po riječima Popovićeve, pokazali nevjerovatnu bezobzirnost u vezi protivpravne, nepravične i nemoralne raspodjele stanova.

“Cjelokupna javnost, uključujući i njihove glasače, šokirana je stepenom alavosti i odsustvom elementarne odgovornosti i osjećaja časti koji nalaže da se ne uzima ono što vam ne pripada i da se ne uzima od usta crnogorske sirotinje”, zaključila je Popovićeva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније