Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

01. 09. 2019. 14:43   >>  14:40 1

KAJOŠEVIĆ

Dan opštine Tuzi nije trebalo mijenjati

Odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi Elvir Kajošević ubijeđen je da Dan opštine Tuzi nije trebalo mijenjati. Naime, danas Tuzi obilježavaju Dan opštine, a do ove godine taj dan se slavio 15. decmbra.

“U istoriji postoje datumi koji se ne smiju ni zaboraviti ni zanemariti. Dan kada je poražen fašizam je sigurno jedan od njih. Zbog tog 15. decembra, dana kada su Tuzi oslobođene od fašizma, mi danas ne prisustvujemo sjednici jer smatramo da je to datum koji nije trebalo mijenjati, bez potpune saglasnosti svih odbornika u lokalnom parlamentu”, naglasio je on.

Kajošević pojašnjava da se istine radi, ponose sa 1. septembrom, jer je DPS bio taj koji je, sa svojim koalicionim partnerima, donio odluku da Tuzi dobiju status punopravne Opštine.

“Ali kako u životu tako i u politici moramo znati poštovati istoriju, cijeniti sadašnjost. Ne smeta nam 1. septembar ali nije dobro takve odluke donositi na način na koji ih je aktuelna vlast donijela. Za takve odluke mora postojati najširi konsenzus. Ovako moramo iskazati naše nezadovoljstvo jer ovakvi datumi moraju biti naša obaveza da svi slavimo a ne da se preglasavamo. Zbog tog načina donošenja ovakvih odluka odbornički klub DPS-a neće prisustvovati današnjoj sjednici ali vjerujemo da će Opština Tuzi nastaviti dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i sa Glavnim gradom a u cilju što bolje valorizacije svojih ekonomskih kapaciteta, što će voditi i otvaranju novih radnih mjesta u privredi, a ne samo u Opštini što svi vidimo, i da će uz pomoć i Vlade i Glavnog grada stvoriti preduslove za bolji kvalitet života svih građana Tuzi. Vjerujem da nijesmo zaboravili 15. decembar, vidimo se na zajedničkoj proslavi”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније