Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

31. 08. 2019. 20:04 >> 21:10

RAZLIČITO O BUDVI

Otpor destabilizaciji, ili smirivanje tenzija?

Politička situacija u Budvi posljedica je razlika u mišljenjima o problemima koji muče ovaj grad - poručuju iz Crnogorske partije, koja je ipak odlučila da ostane dio budvanske vlasti. Iz Crnogorske su za TVCG kazali da na sjednici Opštinskog odbora, koja je održana sinoć, nije bilo riječi o smjeni predsjednika opštine Marka Carevića. Iz budvanskog DPS-a poručuju da je odluka Crnogorske da ostane u vlasti očekivana, te da je to samo privremeno smirivanje tenzija među koalicionim partnerima.

Uprkos različitim najavama, Crnogorska je odlučila da ostane dio vladajuće koalicije u Budvi. Glavni razlog za to je, kako nam je kazao predsjednik Opštinskog odbora te partije Vladimir Bulatović, što ne žele da dozvole centrima moći iz drugih gradova da utiču na vlast u Budvi.

"Imamo kontinuiranu podršku opozicione vlasti u Budvi i ne vidim nijedan razlog, posebno u svijetlu novih činjenica koje ukazuju da destabilizacija Budve dolazi prije svega iz centara DF-a u Podgorici, a potom i DPS-a, da mi ne održimo opozicionu vlast u Budvi, kako god to izgledalo", rekao je on za TVCG.

Odluka Crnogorske da ostane na vlasti za budvanski DPS nije iznenađenje.

"Mislim da je to samo privremeno smirivanje političke situacije koja je ovog ljeta dosta uzavrela. I mislim da tu nema dugoročno kvalitetnog angažmana ni za građane Budve, niti za grad Budvu", naglasio je Predrag Jelušić iz budvanskog DPS-a.

U Crnogorskoj i DPS -u različito gledaju na aktuelnu situaciju u Budvi.

"Već par mjeseci unazad nemamo održavanje lokalnog parlamenta, a čim nemate tu funkciju, to znači da ne donosite odluke koje su u interesu grada i imamo jednu situaciju da vlast u Budvi, ni formalno ni suštinski, ne funkcioniše, iako imamo privid da je sad ta situacija u redu", objasnio je Jelušić.

Bulatović je rekao da je situacija u Budvi stabilna, što se tiče vršenja vlasti.

"Jedino gdje mogu da postoje tenzije su oko toga kako će se odlučivati o pojedinim bitnim pitanjima u skupštini grada", rekao je on.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković, s druge strane, tvrdi da je kriza u Budvi evidentna, a kao glavni razlog navodi to što se u politiku, kako je kazao, ulazi isključivo iz ličnih interesa.

"To jednostavno pokazuje da opština Budva uvijek ide istim smjerom, bez obzira ko vršio vlast", poručio je on.

Izlaz iz takve situacije naši sagovornici vide u izborima.

"Sad da li će to biti vanredni ili redovni izbori, pretpostavljam da će ova vlast imati ambiciju da završi svoj mandat do redovnih izbora", istakao je Jelušić.

Džaković smatra da bi najpoštenije bi bilo da izbori budu na svake dvije godine, uz otvorene liste. 

Komentar na aktuelnu političku situaciju u Budvi, TVCG je tražila i od predsjednika opštine Marka Carevića, ali ga danas nijesu dobili.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je Carević službeno odsutan. Za komentar nijesu bili raspoloženi ni predstavnici budvanskih Demokrata.

Da li će kraj ljeta označiti i kraj političkih tenzija u Budvi, vjerovatno će se znati tek na narednoj sjednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za 14. oktobar.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније