Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

31. 08. 2019. 16:50 >> 18:02
2

STRIKOVIĆ SMATRA

"Najava o obavezi rada za ljekare pokazuje haos u Ministarstvu"

Najava inicijative Ministarstva zdravlja o sklapanju ugovora sa budućim studentima medicinskog fakulteta o obavezi rada u Crnoj Gori nakon dobijanja diplome samo pokazuje u kakvom haotičnom stanju je taj resor, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Adnan Striković.

"Tačno je da se nisu proslavili ni sa nekim drugim projektima, poput centralnog elektronskog zakazivanja, ali ovako nesuvislu, nelogičnu i nemoguću ideju nismo očekivali. Da je došla sa nekog nižeg nivoa ne bi zasluživala ni komentar.  Ali kada je saopšti prva osoba Ministarstva zdravlja za zdravstvenu zaštitu, na najeminentnijem međunarodnom skupu koji je ikada organizovan u Crnoj Gori, onda takva izjava ima dalekosežne negativne posljedice po zdravstveni sistem, a usuđujemo se reći i po našu državu", kazao je Striković.

Kako je istakao, umjesto da se utvrde uzroci skoro pa dnevnog odlaska ljekara iz sistema javnog zdravstva, umjesto da se počne sa njihovim otklanjanjem, za problem se pokušavaju okriviti ljekari, a što je tragičnije i djeca koja tek namjeravaju upisati fakultet.

"Pitamo se da li ste ikada za ovakve ili slične inicijative konsultovali ljekarsku komoru ili SDMCG.  Vaše namjere su radikalne i neodržive. Mi u Socijaldemokratskoj partiji ne možemo prihvatiti da prema našoj najboljoj djeci primjenjujete restriktivne mjere. Ne možemo ni naše svršene doktore kriviti za odlazak iz države, naročito ako prethodno država ne preduzima ništa kako bi ih odvratili od takve namjere.Moramo se potruditi da za tih šest godina stvorimo uslove rada i života u Crnoj Gori koje nijedan mladi čovjek neće poželjeti da napusti", naglasio je Striković.

Poručio je da se mora ukloniti uzrok nezadovoljstva ljekara, a studentima obezbijediti vrhunsko obrazovanje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније