Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

30. 08. 2019. 07:15   >>  07:14 7

DAMJANOVIĆ

Neprihvatljivo sve, osim da mi Demokrate vrate mjesto

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović, mogao bi biti član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ukoliko mu opozicioni poslanički klub, koji ima dva ili više članova u tom tijelu, Demokratski front ili Demokrate, ustupi jedno mjesto.

Tu mogućnost daje Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Damjanović je kazao da neće prihvatiti da se mijenja Odluka o formiranju odbora zbog jednog pojedinca pa makar to bio on, što je otvorilo mogućnost da bi mogao ući u odbor i bez mijenjanja odluke, ukoliko ima političke volje za to u dva najjača opoziciona subjekta.

Demokratski front, međutim, takvu opciju nije razmatrao.

"Nijesmo o tome razgovarali. Damjanović to ne bi ni prihvatio. On samo želi ono što mu pripada, jer odluka predviđa da svaki poslanički klub ima po jednog člana", rečeno je nezvanično Pobjedi iz DF-a, koji ima tri predstavnika u odboru – zamjenika predsjednika Strahinju Bulajića i članove Predraga Bulatovića i Branku Bošnjak.

Od Demokratske Crne Gore teško je očekivati da razmišljaju u tom pravcu, s obzirom na to da ih Damjanović optužuje da su mu oteli mjesto u odboru.

Predsjednik Kluba Demokrata Boris Bogdanović je čak uoči zasijedanja 23. avgusta, kada su poslanici Momo Koprivica i Danilo Šaranović postali članovi odbora, predložio da se Damjanović izabere sa kvote vlasti, što je šef Posebnog kluba nazvao "najgrubljom podmetačinom u istoriji crnogorskog parlamentarizma".

Svaka opcija za mene je neprihvatljiva, osim da Demokrate vrate mjesto koje su ukrali od Posebnog kluba poslanika, uz pomoć glasova DPS-a, kazao je za Pobjedu Aleksandar Damjanović.

On je ponovio da neće prihvatiti da se mijenja Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније