Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 08. 2019. 11:20   >>  19:01

POTPARA REAGOVAO

Glasao zbog Jokićevih i Perovićevih nadoknada

“Podjele a ne pobjede” i dalje je ostala parola Demokrata, novopečenih koalicionih partnera DPS-a, koji na najprizemniji način žele nanijeti političku štetu DF-u, tvrdi Vladimir Potpara, predsjednik OO NSD Kotor.

On je reagovao na jučerašnje optužbe Demokrata da se Nova srpska demokratija NSD prodala DPS-u u Kotori.

“Pošto su svojim frustracijama i kompleksima napravili razdor u Kotoru, to su ponovili i na državnom nivou i time obesmislili trud kompletne opozicije. Sa podmetanjima su i juče nastavili. Da preciziramo, ako je Vladimir Jokić nezakonito smijenjen, zasto je uputio zahtjev za isplatu 12 ličnih dohodaka, što je i bio razlog mog odlaska na tu sjednicu. To je ujedno i jedina sjednica Odbora za izbor i imenovanje u ovom sazivu kojoj sam prisustvovao, sa namjerom da obrazložim da Jokić i gđa Perović imaju pravo na traženu nadoknadu i glasao za njihove zahtjeve. Ako je to bila loša namjera prema opozicionim kolegama onda prihvatam krivicu. Zbog čega je nastala greška u zapisniku, gdje stoji da sam bio uzdržan kod zahtjeva Dragice Perović, ne mogu sa sigurnošću da kazem ali ću tražiti da se ispravi jer svi prisutni dobro znaju kako sam glasao. Ima li logike da podržim zahtjev Jokića, a kod zahtjeva Dragice Perović budem uzdržan”, rekaoje on.

Prema njegovim riječima Demokrate su predale vlast u Kotoru a za to žele okriviti nekog drugog, pa im je kriv čas Ranko Krivokapić, čas Vlado Potpara i Andrija Mandić, a ko ce biti sljedeći vjerovatno će se saznati narednih dana.

“Istina je da je vlast u Kotoru, voljom Demokrata, srušena zbog jednog pilona i bove za privez što većeg broja brodova. Dakle, novac je bio jedan od glavnih razloga zašto su Demokrate predale vlast DPS-u. A samo Demokrate i njihova mržnja prema DF-u, njegovim liderima i ostalima u opoziciji, mogla je u ovaj “slučaj” umiješati Andriju Mandića, koji ne samo da nije uticao na moju odluku već nije ni znao da sam prisustvovao ovoj sjednici. Ako gospoda iz Demokrata smatraju da Vladimir Jokić nije trebao da uputi zahtjev za isplatu 12 ličnih dohodaka trebali su ga u tome spriječiti i time bi pomogli meni da ne napravim ovako “krupnu gresku”. U ovom slučaju važi ona ,,ne učini dobro da te zlo ne snađe”, a laži kojima se u kontinuitetu služe Demokrate dovele su ih do situacije u kojoj se sada nalaze, da su u koaliciji sa DPS i da ih članstvo masovno napušta”, zaključuje Potpara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније