Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 08. 2019. 15:45 >> 19:51
5

BOJKOT DEMOKRATA

Vuković: Umjesto podrške, mi se satiremo

Uprkos tome što su dva poslanika Demokrata juče dobila mjesto u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva Demokrate će i dalje bojkotovati rad Parlamenta, kazali su za Televiziju Crne Gore iz tog političkog saveza. Iz vladajuće partije poručuju da su prihvatanjem svih predloga opozicije pokazali spremnost za poboljšanje izbornog zakona.

 

U DF-u smatraju da je ovim izborom učinjeno pravno nasilje i ističu da oni neće učestvovati u radu ovog obora jer su ga, kako kažu, zamrzli u trenutku hapšenja Nebojše Medojevića i određivanja pritvora za Milana Kneževića.

“Demokrate su ostvarile cilj - srušili smo plan DPS-a i DF-a prema kojem su i naredni izbori trebali biti pokradeni. Ovo je i za nas i za Crnu Goru bio dan D, jer ćemo 2020. Godine imati ili poštene izbore, ili izbora neće biti”, kazao je Danilo Šaranović iz Demokrata.

 On je rekao da će Demokrate održati datu riječ.

“Riječ smo dali, riječ ćemo i održati. Nema povratka u Skupštinu do stvaranja uslova za prve slobodne izbore u istoriji Crne Gore. Ova odluka je sastavni dio briselskog plana”, kazao je Šaranović.

Milutin Đukanović iz DF-a ističe da je za njih rad u Odboru zamrznut.

“Kod Demokratskog fronta se ništa nije promijenilo otkada je Nebojša Medojević uhapšen i Milan Knežević stavljen u zatvor. Mi smo od tog trenutka suspendovali rad u Odboru. Bez izmjena i dopuna Ustava kojim bi se obezbijedila ravnopravnost srpskog naroda i bez tehničke Vlade, teško bi izborni zakon mogao dobiti dvotrećinsku većinu”, kazao je Milutin Đukanović.

Navode  da je ulazak Demokrata u odbor dogovor te partije i DPS-A, Miodrag Vuković vidi kao primjer političke frustracije.

“Umjesto da oblik komunikacije između političkih subjekata koji se međusobno ispomažu bude podržan i pozdravljen od svih, mi se međusobno satiremo”, kaže Vuković

A tehnička vlada za vladajuću koaliciju je besmislena.

“Tehnička vlada je nepotrebna, čak je svojevrsna politička besmislica. Iz nekoliko razloga: ne postoji kriza u Crnoj Gori, ne postoji kriza u većinskoj CG, postoje institucije, postoje i funkcionišu. Donose se legitimne odluke, nijedna odluka nije problematčina u smislu formalne procedure njenog donošenja. Postoji legitimna većina i u parlamentu i Vladi”, kazao je Vuković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније